Zie Nieuws

Herinstalleren Windows 7 wordt maatwerk

Windows 10 is het meest recente Windows besturingssysteem dat op UT werkplekcomputers wordt uitgeleverd. Op oudere computers draait nog wel de oude Windows 7 versie, maar deze wordt steeds minder ondersteund door softwareleveranciers.

Om die reden zal LISA vanaf 15 april 2018 bij een herinstallatie van computers geen Windows 7 meer installeren.

In het geval dat de computer niet geschikt is voor Windows 10 zal het systeem vervangen moeten worden.

Windows 7 kan in specifieke gevallen nog wel in overleg met de accountmanager als maatwerkoplossing geleverd worden, maar voor werkplekken is het goedkoper om het systeem te vervangen.

Voor vragen of advies kan er contact worden opgenomen met de LISA Servicedesk ICT.

Servicedesk ICT, Library, ICT Services & Archive (LISA), Telefoon: 053 489 5577, E-mail: servicedesk-ict@utwente.nl, Website: www.utwente.nl/lisa