Zie Nieuws

Nieuw: Open Science Fonds 2019

Nieuw fonds beschikbaar voor Open-Access publicaties in 2019. Open Science Fonds 2018 leeg.

De Universiteit Twente stimuleert UT-auteurs om te publiceren in open-access-tijdschriften van hoge kwaliteit. Voldoe je aan de criteria van het Open Science Fonds, dan vergoedt de UT 50% of 100% van de publicatiekosten, afhankelijk van de impactfactor van het tijdschrift en tot €750 cq. €1500. 

Open Science Fonds leeg voor open-access-publicaties in 2018
Dit jaar zijn de publicatiekosten van 53 artikelen in open-access-tijdschriften vergoed. Voor 25 van deze artikelen gold een vergoeding van 100%. De faculteit BMS heeft in 2018 het meest gebruikt gemaakt van het Open Science Fonds, met 16 vergoedingen.

Nieuw fonds beschikbaar voor open-access-publicaties in 2019
Voldoe je aan de criteria van het fonds, dan ontvang je een tegemoetkoming van 50% of 100% van de publicatiekosten, tot €750 cq. €1500. Publicaties in een tijdschrift in het eerste kwartiel (Q1) van Journal Citation Reports (JCR) komen in aanmerking voor een volledige vergoeding.

Ga naar de UT Journal Browser om te zien welke tijdschriften in aanmerking komen voor een volledige tegemoetkoming uit het Open Science Fonds. Het kwartiel van JCR vind je door in te loggen met je m-nummer, te zoeken naar (termen in) titels van tijdschriften waarin je zou willen publiceren, en op de titel van het tijdschrift te klikken. Het kwartiel staat onder ‘Impact: Journal Citation Reports’. Zie je geen kwartiel, dan heeft het tijdschrift nog geen impactfactor. Neem in dat geval contact op met je informatiespecialist. Als het tijdschrift is genomineerd voor een impactfactor, komt je publicatie alsnog in aanmerking voor een tegemoetkoming van 50% van de kosten.

Ga voor meer informatie naar www.utwente.nl/openaccess.