Zie Vast netwerk

Glasvezelverbinding - FTTH

Voor Medewerkers, Derden

Bewoners aan De Achterhorst, Reelaan, Drienerbeeklaan en de Langenkampweg op de campus hebben de mogelijkheid om een internetverbinding via glasvezel, genaamd Fiber to the Home (FTTH), aan te vragen en te laten activeren bij LISA.

BESCHRIJVING

De voordelen van een FTTH aansluiting zijn:

glasvezel is tot 40x sneller dan ADSL.
ADSL heeft een snelheid van maximaal 8Mbps, de glasvezelverbinding haalt snelheden van maximaal 250 Mbps. Dit kan nog meer worden in de toekomst.

glasvezel biedt een stabielere verbinding.
Glasvezel is niet gevoelig voor verschillende weersomstandigheden en de daarbij komende korte onderbrekingen. ADSL is hier wel gevoelig voor.

een glasvezel-aansluiting is symmetrisch.
Het versturen en ontvangen van gegevens is even snel, in tegenstelling tot ADSL en internet via de kabel waarbij het uploaden sneller gaat dan het downloaden.

met een glasvezel-aansluiting heb je toegang tot IPTV.
Je ontvangt een hoge kwaliteit televisie- en radiozenders op de computer. Met een losse “settopbox” is IPTV ook te ontvangen via de televisie.

via glasvezel kan in de toekomst meer diensten worden aangeboden.
De apparatuur is al voorbereid op bijvoorbeeld “triple play”. Dit houdt in, naast internet ook telefonie en radio/televisie. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van telefonie via deze aansluiting. We onderzoeken nog of het haalbaar is om een compleet digitaal TV-pakket aan te bieden, zowel analoog als digitaal met HDTV.

AANVRAGEN

Het aanvragen van een FTTH aansluiting kan via selfservice pagina.

KOSTEN

De UT rekent geen aansluitkosten voor een glasvezel-aansluiting. Meer informatie over de tarieven kun je terugvinden op de selfservice pagina.

VOORWAARDEN

Een FTTH aansluiting is uitsluitend aan te vragen door bewoners aan de:

●De Achterhorst

●aan de Reelaan

●Drienerbeeklaan

●aan de Langenkampweg.

LEVERING

De FTTH aansluiting wordt binnen twee weken geactiveerd indien het een overstap is van ADSL van de UT naar de glasvezel aansluiting. De overstap zal zo worden geregeld dat er geen dubbel abonnementsgeld betaald hoeft te worden. De aansluiting wordt opgeleverd in de meterkast.

ONDERSTEUNING

Neem eerst de FAQ (Frequently Asked Questions) door bij vragen over de FTTH aansluiting. Voor ondersteuning gebruik je de selfservice pagina en de handleidingen. Neem voor overige vragen en storingen contact op met de Servicedesk ICT.HANDLEIDINGEN & LINKS