INTRODUCTIE

Voor het gebruik van Appspace volg je de onderstaande handleiding.

VOOR JE BEGINT

Bij het doorlopen van de handleiding zul je regelmatig handelingen moeten uitvoeren. Hierbij wordt een vaste schrijfwijze gehanteerd: referenties naar tekst en knoppen op schermen zijn cursief gedrukt, gegevens die je zelf moet invullen zijn vetgedrukt.

Aanmelden voor AppSpace gaat als volgt: Wanneer je op de link klikt in de e-mail, word je naar de website van AppSpace geleid, hier wordt gevraagd om een wachtwoord aan te maken. Kies hiervoor een fictief wachtwoord, NIET je UT wachtwoord. Dit wachtwoord mag je meteen weer vergeten en je kunt je direct afmelden.

Daarna is het mogelijk om je aan te melden met je UT-mailadres en het wachtwoord van je ICT-account. De applicatie "Narrowcasting'' staat onder Administratieve Applicaties in de medewerkerportal.

AANMAKEN PRESENTATIE NARROWCASTING

STAP 1: INLOGGEN

Ga naar de applicatie "Narrowcasting'' deze staat onder de Administratieve Applicaties in de medewerkerportal of cloud.appspace.com en log in met je UT e-mailadres. Het Password vakje verdwijnt nadat het e-mailadres is ingevuld.

STAP 2: CHANNEL (PLAYLIST) AANMAKEN

Klik op het tweede vierkantje linksboven (channels).

Klik op Create channel, daarna nog eens Create channel en geef je channel een naam.

STAP 3: CONTENT MAKEN

Maak een mapje voor je eigen content: klik op de knop met het bergje erop (Library).

Klik op de +. Er verschijnt een map. Geef het een naam die handig is voor jouw scherm.

Selecteer de map en klik op add.

Als je al een PDF, JPG o.i.d. hebt wat je wilt publiceren, kies je upload media en sleep je content in de drop files here ruimte.

Als je nog geen document hebt, maar wel een tekst, kies je Create Card en selecteer je een sjabloon.

Vul de tekstblokken links in en sleep eventueel een afbeelding in het betreffende veld. Je kunt typen of teksten kopiëren. Het voorbeeld verandert meteen mee met de tekst en afbeelding die je erin zet. Klik op Next.

Er kan nu een titel en einddatum opgegeven worden. In het Article veld kun je meer informatie geven over de slide: waar is het voor, welke doelgroep, voor wie heb je de publicatie gedaan. Alles wat je zelf handig vindt om vast te leggen. Je kunt ook Tags vastleggen als je wilt.

Klik op Save.

STAP 4: CONTENT TOEVOEGEN AAN PLAYLIST

Ga weer naar je channel, klik add content , selecteer je eigen content map en selecteer alle content die je wilt toevoegen. Klik Add. De content is nu toegevoegd aan je playlist en wordt getoond op het scherm.

HET SCHERM TOONT GEEN CONTENT

Wanneer er geen content wordt getoond: controleer dan of publish aan staat. Ga naar Channel en klik op Publish. Het antwoord bij de vraag Do you want to publish this channel moet Yes zijn. Daaronder kun je kiezen op welke players je wilt publiceren. Vanaf nu wordt alle content automatisch geplaatst op je scherm.

N.B. : Afbeeldingen kunnen over een maximale grootte van 1920x1080 pixels beschikken. Voor nadere informatie over Appspace en (video)handleidingen ga naar https://docs.appspace.com.