Nou, dat was een eerste introductie in blusmiddelen. Ik hoop dat je het een leuke webquest hebt gevonden. Ter afsluiting echter nog enkele leuke ideeën:

Misschien ben je tijdens deze webquest wel de term "BHV" tegen gekomen? Een BHV-er is iemand die een cursus heeft gevolgd voor BedrijfsHulpVerlening. Iemand die BHV heeft gedaan, blust regelmatig brandjes om te oefenen. Bij jou op school zijn vast en zeker ook BHV-ers. Misschien wel je scheikundeleraar of de TOA. Misschien dat één van de BHV-ers bij jouw op school wel een demonstratie wil geven.

Een ander leuk idee ter afsluiting: Maak groepjes van drie. Eén gaat geblinddoekt de vluchtroute lopen, terwijl de andere twee begeleiden. Rook kan je werkelijk volledig het zicht ontnemen en rookontwikkeling kan binnen enkele minuten volledig zijn!
Je kunt eventueel de tijd klokken van alle groepjes om te kijken wie het snelst is. Maar pas op dat je niet struikelt! Gewoon rustig aan, want dat moet je tijdens een echte brand ook: zonder paniek. Het is trouwens moeilijk genoeg, dat zul je wel zien!

Arjan Dijkman