Programma 2017

Workshop 8 Inf4all: Grondslagen van de informatica

Naam workshopleider

 

Ansgar Fehnker en Ingrid Breymann

Naam instelling/organisatie

 

Universiteit Twente

Titel workshop

Inf4all: Grondslagen van de informatica

Omschrijving workshop

 

 

 

 

 

 

 

Inf4all (www.inf4all) is een programma voor zittende docenten die zich in de (nieuwe) examenonderwerpen willen verdiepen en voor informatici die eerstegraads leraar informatica willen worden. Tijdens deze workshop wordt kort iets verteld over het Inf4all programma waarna een deel van de cursus Grondslagen wordt gegeven. De cursus Grondslagen behandelt de principes die ten grondslag liggen aan de Informatica als wetenschap, onafhankelijk van een specifieke technologie, toepassing, programmeertaal of implementatie. Er zal op een abstracte manier naar Informatica gekeken worden. In de cursus worden de cruciale ontdekkingen en concepten die de Informatica bepaald hebben in een historische context geplaatst. De cursus is ontwikkeld met oog op het nieuwe examenprogramma Informatica voor middelbare scholen, waar het onderwerp grondslagen een grotere rol gaat spelen.


Omschrijving werkvorm

De workshop combineert korte introducties van een specifiek onderwerp, met oefeningen die zijn ontwikkeld voor of in de cursus Grondslagen.


Voor wie?

Docenten informatica en voor iedereen die ervan houdt om op een abstracte manier over dingen na te denken – wat betekent het eigenlijk om iets te berekenen – en die benieuwd is naar de grondslagen van informatica als onderwerp voor de middelbare school.