Inspire-U Summercamp

Zoek jij een inspirerende manier om je zomervakantie 2018 door te brengen? Dan is het High school Summercamp Inspire-U wat voor jou! 

InspireU combineert een uniek, 5-daagse summercamp op de University of Twente met een festival en biedt je daardoor een bijzondere ervaring: academische cursussen, muziek, sport, entertainment en inspirerende sprekers op één plek! 

Voor wie?

InspireU is voor internationale en Nederlandse vwo-leerlingen in de bovenbouw van hun middelbare school, met een leeftijd van minimaal 15 jaar.

Wanneer?

InspireU vindt plaats op 12 - 17 augustus 2018.

Courses

Tijdens dit summercamp worden vier vernieuwende en innovatieve courses aangeboden, die gericht zijn op de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Als deelnemer maak je een keuze uit één van de courses die je tijdens het summercamp volgt. We bieden de volgende courses aan:

 • Beat of the body 
 • Build your business
 • Battle of the robots
 • Biggest nano challenges

Ook wordt er een festival middag georganiseerd, sport, muziek en entertainment elementen worden gecombineerd. Op de slotdag worden de ervaringen van de vier courses samen gebracht en ga je in gemengde groepen nadenken over een actueel vraagstuk, waarbij je je verworven kennis goed kan gebruiken! Dit gebeurt in de vorm van een think tank.

Wat kost het? 

We bieden een compleet pakket met daarin de courses, het festivalprogramma, eten & drinken en een accommodatie! Dit pakket kost 395,- euro en bevat het volgende:

 • Verblijf op de campus van de University of Twente
 • Deelname aan de courses
 • Materiaal voor tijdens de courses
 • Een tent om in te slapen (inclusief: luchtbed, zaklamp, kussen en slaapzak)
 • WiFi
 • Eten (ontbijt, lunch en avondeten)
 • Koffie/thee

Let op: reiskosten en reisverzekering zijn geen onderdeel van het complete pakket. 

Festival

InspireU brengt een summercamp in festival sfeer. In de praktijk betekent dit dat de courses gepaard gaan met een festival sfeer waarin muziek, sport en entertainment centraal staan. Gastsprekers delen hun inspirerende verhaal over onderwerpen die aansluiten op het programma, waardoor het delen van kennis op een bijzondere manier gebeurt. Dit alles vindt plaats op de bruisende campus van de University of Twente. 

Voertaal & Toelatingseisen

De voertaal van InspireU is Engels. Dit betekent dat de courses en speeches van gastsprekers in het Engels worden gegeven. Dit geeft jou een geweldige kans om je Engelse taalvaardigheid te verfijnen! InspireU is bedoeld voor vwo-scholieren in de bovenbouw van hun middelbare school, met een minimale leeftijd van 15 jaar. 

Ben je al student, maar heb je toch interesse in een summerschool? Check dan de pagina van CuriousU, een summerschool voor bachelorstudenten op de campus van de University of Twente. 

Meer info over CuriousU? 
Check de pagina!

Registratie

De inschrijving voor InspireU verloopt momenteel via een pre-registratie. Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan houden we je op de hoogte!