Zie 2016

gezonde week - lunchwandeling

*** For the English version click here ***

MAANDAG 30, DINDAG 31 MEI EN DONDERDAG 2 JUNI

Het is belangrijk om lichamelijk en mentaal gezond te zijn en te blijven. Gezond eten, voldoende beweging en ontspanning zorgen er onder andere voor dat je in balans blijft. Een lunchwandeling is een goed voorbeeld om dit te bewerkstelligen; je komt aan je dagelijkse beweging en aan je vitamine D, dat weer goed is voor een sterk bewegingsstelsel, onze weerstand en de stemming.

Gezond en Sterk op het Werk organiseert op maandag 30, dinsdag 31 mei en donderdag 2 juni a.s. een LUNCHWANDELING voor alle medewerkers.

De startlocatie van de wandeling is bij de Gezonde Week kraam bij de Faculty Club.

Starten kan tussen 12.00-13.00 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Tijdens de wandeling tref je op verschillende locaties kramen en activiteiten aan op het gebied van ontspanning, vrije tijd, sport en bewegen. Bij deze verschillende kramen kun je wat te eten of drinken meenemen en zo kun je door de gehele route te lopen de (gratis) lunch bij elkaar verzamelen.

Daarnaast ontvangt je als deelnemer een leuke attentie (op=op).
Deelname alleen op vertoon van medewerkerskaart.

Meet je stappen tijdens de lunchwandeling!

Sinds kort heeft het Persuasive Health Technology lab van de Universiteit Twente wearables ter beschikking voor onderzoek, zoals Misfit Shine en Apple Watch. Het gebruik van wearables biedt de gebruiker de mogelijkheid om een objectieve indruk te krijgen van gezondheidsgedrag. Voorbeelden van meetbaar gezondheidsgedrag met wearables zijn het slaappatroon of het aantal gezette stappen. Voor onderzoeksdoeleinden kunnen wearables worden ingezet om objectieve data te verzamelen over gezondheidsgedrag of kunnen wearables worden toegepast binnen interventies gericht op de promotie van een gezonde leefstijl. Voorbeeld van de toepassing binnen interventies zijn het stellen van realistische leefstijldoelen, het in kaart brengen van de voortgang van de gebruiker of het gebruik van objectieve data als basis voor het geven van feedback via een eCoach.
Ervaar tijdens de lunchwandeling zelf wat een wearable voor jou kan betekenen als het gaat om het stimuleren van een gezonde leefstijl! Lijkt het je leuk een wearable uit te proberen tijdens de wandeling? Vergeet dan niet je medewerkerspas mee te nemen ter identificatie voor het ontvangen van een wearable. De kans bestaat dat we niet alle deelnemers kunnen voorzien van een wearable. Gezien het Persuasive Technology lab graag een eerste indruk krijgt van de ervaringen, vragen we deelnemers na afloop een korte vragenlijst in te vullen. Het is uiteraard mogelijk de resultaten te ontvangen. Bij de start van de wandeling ben je van harte welkom bij onze stand voor meer informatie over wearables!

Voor vragen over de wearables tijdens de lunchwandeling kunt u contact opnemen met Aniek Lentferink, promovendus aan de Hanzehogeschool Groningen en Universiteit Twente (a.j.lentferink@utwente.nl).

Logo-centre


INSCHRIJVEN
De inschrijving is gesloten.

Voor vragen kun je e-mailen naar gezondensterk@utwente.nl

AANBOD