Naar het buitenland

ECIU is een netwerk van Europese ondernemende universiteiten die uitwisseling van kennis en ervaring stimuleert tussen stafmedewerkers.

Wat houdt het programma in?

Door middel van het uitwisselingsprogramma “ECIU staff mobility programme” kun je kennis en ervaring uitwisselen met medewerkers van andere universiteiten om nieuwe ideeën op te doen. Je kunt medewerkers op de Universiteit Twente ontvangen of zelf op bezoek gaan bij een andere universiteit. Bijvoorbeeld om te kijken hoe zij communicatie vanuit de faculteiten vormgeven, hoe het facilitair beheer of ICT is ingericht en wat je kunt leren op het gebied van HR.

Na jouw uitwisseling deel je je opgedane kennis en ervaring met andere medewerkers voor wie het relevant is. Daarom stel je aan het eind van de uitwisseling een ervaringsrapport op. Dit rapport wordt aan beide universiteiten verstrekt en door hen verspreid.

Hoe werkt het?

Per jaar kunnen er vijf niet-academische (staf)medewerkers deelnemen aan het uitwisselingsprogramma. Een harde voorwaarde is dat je zowel mondeling als schriftelijk de Engelse taal beheerst. De duur van de uitwisseling kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke wensen en de mogelijkheden van de universiteit die je gaat bezoeken. Voor een bezoek kun je bijvoorbeeld denken aan:

• Universidade de Aveiro (Portugal)
  • Technische Universität Hamburg-Harburg (Germany)
  • Universitat Autonoma de Barcelona (Spain)
  • Lodz University of Technology (Poland)
  • University of Strathclyde in Glasgow (Scotland)
  • Aalborg University (Denmark)

Tijdens deze uitwisselingsperiode ontvang je gewoon je salaris. Voor het meedoen aan dit programma kun je het educatieve verlof aanwenden. Per aanvraag is er max. €1500,- stimuleringsbudget beschikbaar voor tegemoetkoming in reiskosten en kosten voor de accommodatie. Het programma brengt ook kosten voor de afdeling met zich mee.

Hoe kan ik meedoen?

De eerste stap is om met jouw leidinggevende te overleggen of je deel kunt nemen aan het programma en dat je afspraken maakt over hoe lang je weg kunt gaan, welke universiteit je gaat bezoeken en met welk doel.

Vervolgens stel je een CV op met een overzicht van je huidige functie en taken. Daarnaast vul je het aanmeldingsformulier in, in het Engels of in de taal van het land dat je wilt gaan bezoeken.

Aanmelden en meer informatie

UT contactpersoon voor het ECIU Staff Mobility Programme is Janneke de Sousa, Human Resources, Tel. +31 53 489 4392, r.e.m.desousa@utwente.nl.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact op.