Mijn volgende stap

Naar het buitenland

Ben je benieuwd welke ontwikkelingen op jouw vakgebied spelen bij universiteiten in het buitenland en wil je daar graag van leren?

Als je van plan bent om naar het buitenland te gaan, kan het zijn dat er een beurs beschikbaar is. Bekijk onderstaande beurzen om te zien welke mogelijkheden er voor jou zijn. Heb je een passende beurs gevonden, ga dan met je leidinggevende in gesprek of een bezoek aan een buitenlandse universiteit de goede investering zou zijn om je kennis en ervaring te verbreden.

ERASMUS+

Het Erasmus+ staf mobiliteitsprogramma is bedoeld voor docenten die een onderwijsopdracht willen uitvoeren of stafleden (WP en OBP) die een training willen volgen of stage willen lopen bij één van de Erasmus+ partnerinstellingen of organisaties in een Erasmus+ programmaland. De duur kan variëren van 2 tot maximaal 60 dagen en de vergoeding verschilt per land en is afhankelijk van de beschikbaarheid.

ECIU

Het ECIU staff mobility programme is bedoeld voor ondersteunende stafmedewerkers die graag hun kennis en ervaring willen verbreden met een bezoek aan één van de ECIU universiteiten. Dit kan in de vorm van een kort bezoek of tijdens een langere stageperiode. Jaarlijks zijn er 5 stimuleringsbeurzen van €1500,- beschikbaar.

FULBRIGHT

Het Fulbright programma stelt elk jaar beurzen beschikbaar voor wetenschappers die onderwijs willen geven in de VS. De minimale verblijfsperiode in de VS is drie maanden. De beurs bedraagt maximaal $ 13.000 voor seniorwetenschappers en maximaal $ 9.000 voor juniorwetenschappers.

MARIE SKLODOWSKA-CURIE

Binnen de Marie Sklodowska-Curie Actions worden beurzen beschikbaar gesteld voor talentvolle ervaren (gepromoveerde) onderzoekers met als doel het carrièreperspectief te vergroten. Een Individual Fellowship biedt de mogelijkheid om voor een periode van 12-24 maanden onderzoek te doen bij een instelling binnen of buiten Europa. De beurs komt onder andere tegemoet in reis- en verblijfskosten en wordt uitbetaald aan de ontvangende organisatie. Voor advies en ondersteuning bij de aanvraag, kan contact worden opgenomen met EU Office: Melanie ten Asbroek (m.h.tenasbroek@utwente.nl / tel.06 1434 6257).

Nog geen geschikte beurs gevonden, kijk ook eens op Beursopener en Research Professional (bekijk voor aanvullende informatie de UT gebruiksaanwijzing).
Dit zijn zoekmachines voor internationale beurzen.