Mentor

Mentor

Mentorenprogramma

Het mentorenprogramma biedt jou als (junior) medewerker de mogelijkheid om, in gesprek met een senior medewerker, te reflecteren op jouw loopbaan of het werken binnen de universiteit.

De koppeling
In dit programma worden mentor en mentee één jaar aan elkaar gekoppeld. Het streven is dat zij niet in hetzelfde vakgebied of dezelfde dienst werken zodat het makkelijk is om over jouw carrièrepad of huidige werksetting te praten. De mentee kan een voorkeur aangeven in de beschikbare mentoren.

Het programma gaat van start met een kickoff-bijeenkomst waar alle (nieuwe) mentoren en mentees aanwezig zijn en waar de doelen voor de gesprekken gedefinieerd worden.  

Coaching en begeleiding
Na de kickoffbijeenkomst en evt. kennismaking met je mentor gaan jullie aan de slag. In zo’n vier gesprekken van anderhalf uur bespreken jullie dat jaar jouw werkgerelateerde of loopbaanvragen. Als mentee ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen traject. Jij bepaalt (eventueel samen met je mentor) de leerdoelen en vragen die je voor jezelf wilt beantwoorden gedurende dat jaar. Daarnaast regel je de afspraken met je mentor.

Van mentoren mag je verwachten dat ze hun werkervaring met je delen en met je reflecteren op jouw vragen. Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met tegengestelde belangen, hoe je gericht je netwerk inzet voor eigen onderzoek of een volgende loopbaanstap. Ook is het mogelijk dat onderwerpen zoals werk-privébalans, omgaan met lastige collega’s of timemanagement ter sprake komen. De thema’s die ter sprake komen hangen af van jouw vragen.

Aanmelden als mentor of mentee

Elk najaar start een mentorenprogramma.

Voor de tijdsinvestering ontvangt de mentor € 200,- euro per gesprek, door de dienst/faculteit te besteden. Het initiatief om de afspraken te maken en de thema’s voor te bereiden ligt bij de mentee.

Om je aan te melden voor het mentorenprogramma of voor meer informatie kunt je contact opnemen met Marjolein Rietman van de dienst HR, tel 8010, email m.j.h.rietman@utwente.nl