Mijn Loopbaan

Voor leidinggevenden

Als leidinggevende heb je niet alleen een verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor die van je medewerkers en het team als geheel.

In gesprek over individuele ontwikkeling

In gesprek gaan over ontwikkeling kan tijdens elk regulier gesprek, op initiatief van beide. Relevante vragen zijn: “Welke kwaliteiten heeft de medewerker die beter benut kunnen worden? Wat kan de medewerker verder ontwikkelen om het huidige functioneren te verbeteren? Welke ontwikkelingswensen zijn er op de lange termijn? Welke stap zou een goed vervolg zijn op de huidige functie, binnen of buiten de UT?”

Als leidinggevende ben je een van de belangrijkste gesprekspartners als het gaat over persoonlijke ontwikkeling. Je hebt goed zicht op de prestaties en de kwaliteiten van de medewerker en je kunt de medewerker voorzien van waardevolle feedback. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om de ontwikkeling te stimuleren en faciliteren. De medewerker zelf voert uiteindelijk de regie over zijn eigen ontwikkeling en loopbaan. Voor professionele ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en loopbaanvragen kun je medewerkers verwijzen naar het Career Development Centre. Daar kunnen zij vrijblijvend een intakegesprek voeren en advies krijgen over relevante stappen en activiteiten.


Teamontwikkeling

Naast de individuele ontwikkeling van medewerker draag je als leidinggevende ook verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het team als geheel. Relevante vragen kunnen zijn: “Welke professionalisering is nodig nu onze dienstverlening verandert? Hoe verbeteren we de samenwerking in het team? Welke ontwikkeling is nodig na reorganisatie?” Je kunt bij het Career Development Centre terecht voor maatwerkadvies.