Zie Human Resources

Lean in Higher Education 10 juni 2020 Universiteit Twente

Op woensdag 10 juni 2020 vindt het eerste event van LEAN IN HIGHER EDUCATION* voor Nederland en België plaats op de Universiteit Twente in Enschede. Op deze dag zal het gaan om ontmoeting, verhalen en vragen, maar ook om de behoefte die er onder de universiteiten en hogescholen leeft aan verbinding op het gebied van ontwikkelingen in continu verbeteren. De dag is zowel gericht op startende, als op meer ervaren instituten op het gebied van lean. Juist door de verschillende fases waarin we allemaal zitten, kunnen we veel van elkaar leren. Het event is bedoeld voor medewerkers van universiteiten en hogescholen in Nederland en België.

Na onderstaande registratie ontvang je een link met vragen. De antwoorden helpen ons bij het organiseren van dit eerste event.

We hopen je op woensdag 10 juni te ontmoeten in Enschede!

Met vriendelijke groeten,
Jose Franken (j.c.m.franken@utwente.nl)
Jan van Ampting (j.vanampting@fontys.nl)
Jolanda van Doesburg (j.l.van.doesburg@hva.nl)
Heidi Gilis (Heidi.Gilis@PXL.BE)
Carien van Horne (c.h.m.vanhorne@saxion.nl)
Ron Kieft (R.M.Kieft@uva.nl
Vincent Wiegel (vincent.wiegel@han.nl)

*Het netwerk LEAN HIGHER EDUCATION HUB NL&B heeft als doelstelling het delen van kennis en ervaringen op het gebied van (en het promoten van) continu verbeteren binnen processen in ondersteuning, onderwijs en onderzoek in het hoger onderwijs in Nederland en België. Vanuit maatschappelijk belang willen wij beschikbare middelen (overheidsgeld) zo goed mogelijk inzetten en gezamenlijk optrekken om te komen tot verdere kwaliteitsverbetering. Onze doelgroep zijn instellingen die hoger onderwijs verzorgen in Nederland of België, die een bachelor/master getuigschrift mogen verstrekken en tevens vanuit de overheid bekostigd worden. LEAN HIGHER EDUCATION HUB NL&B is ontstaan vanuit LEAN HIGHER EDUCATION HUB, het internationale platform voor Lean binnen hogescholen en universiteiten. 

Programma:

9:30 Inloop 

10:00 Welkom en introductie op dit netwerk

11:00 Delen waar we als hogeschool en universiteit staat in onze implementatie van lean/continu verbeteren

12:00 Lunch

13:00 Presentatie Mirjam Bult, vicevoorzitter CvB Universiteit Twente

13:30 Presentatie door Vincent Wiegel

14:30 Inhoudelijke workshops om kennis en ervaring te delen

15:30 Plenaire terugkoppeling en dag evaluatie

16:00 Afsluiting met aansluitend borrel

Lokatie: Universiteit Twente, Designlab (gebouw Gallery) , Hengelose straat 500 (ingang pinetumweg), 7521 AN Enschede 

REGISTRATIE

Hieronder kun je je, als medewerker van een universiteit of hogeschool in Nederland of België, inschrijven voor deze dag. Deelname is gratis. Wel vragen we je, mocht er onverhoopt tussenkomen dat je er toch niet bij kunt zijn, om je tijdig af te melden, om zinloze stapels broodjes te voorkomen.