Zie Diensten-ABC

eduroam netwerk vergeten MacOS

INTRODUCTIE

Na het wijzigen van het wachtwoord kan het voorkomen dat, ondanks het invoeren van het nieuwe wachtwoord, er geen verbinding meer gemaakt kan worden met eduroam. Om wel weer verbinding te kunnen maken moet eerst het eduroam netwerk “vergeten” worden.

VOOR JE BEGINT

●      De handleiding is geschreven voor MacOS.

●      Bij het doorlopen van de handleiding zul je regelmatig handelingen moeten uitvoeren. Hierbij wordt een vaste schrijfwijze gehanteerd: referenties naar tekst en knoppen op schermen zijn cursief gedrukt, gegevens die je zelf moet invullen zijn vet gedrukt.

Eduroam Netwerk vergeten.

  • Open System Preferences en selecteer Network.
  • Klik op network
  • Let op:  Als er in links onder een “slotje” staat, dan moet je deze eerst unlocken.
  • Klik op Advanced
  • Selecteer eduroam en klik op de "-" knop.
  • Maak opnieuw verbinding met eduroam.