Actuele onderwerpen

UTHEMA HEALTH: SPINOFF BEDRIJVEN

Tientallen ondernemingen zijn inmiddels ontstaan uit succesvol gezondheidsonderzoek van de Universiteit Twente. Maak kennis met een aantal van die spin-off bedrijven.

Xsens
Het veelzijdige bedrijf Xsens ontwikkelt producten waarmee artsen de bewegingen van patiënten in 3D kunnen vastleggen. Sensoren die na een beroerte de activiteit in iemands spieren vastleggen, geven inzicht in de gevolgen van de aandoening. Een schoen die de krachten in het lichaam van de gebruiker meet, levert informatie voor ergonomisch schoeisel. Daarnaast krijgt Xsens inmiddels opdrachten uit een heel andere hoek: die van Hollywoodfilms en de game-industrie. Ga naar de website van Xsens.

MobiHealth
De mobiele systemen van MobiHealth maken zorg op afstand mogelijk. Patiënten worden gemonitord in de meest betrouwbare situatie: hun dagelijks leven. Bovendien scheelt e-health tijd en geld voor de zorgsector én de patiënt. Ga naar de website van MobiHealth.

Medimate
Op basis van nanotechnologie brengt Medimate een handzaam apparaatje op de markt waarmee mensen met manische depressie zelf de hoeveelheid medicijn in hun lichaam kunnen meten. Het bedrijf is volop bezig met onderzoek naar meer mogelijke toepassingen van deze moderne lab-on-a-chip techniek. Ga naar de website van Medimate.