Zie AFGERONDE PROJECTEN

Vakantie mantelzorgers


In Nederland zijn talloze gezinnen die door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap van één van de gezinsleden niet zonder (medische) begeleiding op vakantie kunnen. De Stichting Welkomhuis wil geheel verzorgde vakanties bieden aan deze mantelzorgende gezinnen met jonge kinderen.

De bouw van het ‘Welkomhuis’ start in 2013 in natuurgebied het Hulsbeek in Oldenzaal. Met acht luxe bungalows en een centraal gelegen ontmoetingsruimte staat Welkomhuis straks klaar met een team van professionele verzorgers, vakantiebegeleiders en ervaren vrijwilligers. Zij willen kinderen, mantelzorgers en gezinsleden een onvergetelijke vakantie bezorgen, om het leven daarna thuis weer fris en vol energie aan te kunnen.

Voordat de bouw gerealiseerd is, laat Welkomhuis Twente via de Wetenschapswinkel UT een marktonderzoek uitvoeren om te weten hoe zij zichzelf het beste kunnen profileren in de markt. Studentonderzoeker Boudewijn Boom voert dit onderzoek uit in het kader van zijn bachelor afstudeeropdracht voor de studie bedrijfskunde.