Zie AFGERONDE PROJECTEN

Technisch advies voor een rolstoelaanpassing

Voor mensen met een lichamelijke beperking kan een aanpassing aan bijvoorbeeld een rolstoel veel betekenen. Het kan de dagelijkse hulpverleners ontlasten en het leven van een patiënt behoorlijk goed doen door iemand (weer) een stukje vrijheid te geven.

Sulya Vennik is spastisch en benaderde de Wetenschapswinkel voor hulp bij een rolstoelaanpassing. Zij had een duidelijk idee dat ze nodig heeft: een apparaat dat haar helpt zelf goed in de rolstoel te gaan (ver)zitten (in plaats van met menselijke hulp). Hoe zo’n apparaat technisch precies uit moet komen te zien en wat de technische mogelijkheden zijn daar heeft ze de expertise van de universiteit voor nodig.

Eén van onze experts, ing. Jan Bossink, Werktuigbouwkundige, heeft in een aantal gesprekken met Sulvya Vennik het probleem verder in kaart gebracht. Aan de hand van deze gesprekken en het nodige beeldmateriaal buigt hij zich nu over de diverse mogelijkheden om haar idee op technisch gebied verder te helpen ontwikkelen. Het doel is om uiteindelijk een technisch advies uit te brengen waarmee een bedrijf verder aan de slag kan.

Macintosh HD:Users:ellyreimerink:Desktop:Unknown.jpeg