Zie AFGERONDE PROJECTEN

Tussen kunst en techniek

Dat je via de Wetenschapswinkel je horizon kunt verbreden, ervaart Roy Roesthuis. Roy is bijna vierdejaars student Elektrotechniek en werkt op dit moment mee aan het opzetten van een expositie bij natuurhistorisch museum Natura Docet in Denekamp. Hier zorgt hij dat ‘de geheime tuin’ van Othi Art Projects van de juiste belichting op het juiste moment wordt voorzien.

Uiteindelijk was er nog flink wat creativiteit nodig om de belichting werkend te krijgen. ‘Wel een uitdaging’, zegt Roy, ‘de studie is toch vooral theoretisch en het is leuk om eens te kijken wat je met deze kennis in de praktijk kunt.’

Samen met kunstenares Othilia Verdurmen en medewerkers van Natura Docet heeft Roy afgelopen week gezorgd dat alles op tijd klaar staat voor de opening. Tijdens de koffiepauze komen de enorme verschillen tussen wetenschap en kunst aan de orde. ‘Wel interessant om te horen hoe anders die aanpak is’, vindt Roy. De combinatie leidt tot een betoverd geheel, dat vanaf deze week tot 7 januari 2008 te zien is in Denekamp.