Zie AFGERONDE PROJECTEN

Toevalstreffers bij Röntgenopnames

Bij kaakchirurgen en, steeds vaker, bij tandartsen worden panoramische Röntgenopnamen gemaakt. Doel daarbij is om informatie te verkrijgen over de toestand van het gebit, het kaakbot of het kaakgewricht. Ook de 'sinus maxillaris' (de kaakholte) kan zo goed bestudeerd worden. 

Tijdens de metingen kunnen ook andere dingen aan het licht komen, die te maken hebben met plaques in de vaatwanden. Deze kunnen leiden tot minder doorbloeding van de hersenen, maar, ernstiger, op termijn ook leiden tot een herseninfarct. 

Aan deze 'toevalsbevindingen' wordt nog weinig aandacht gegeven, terwijl ze voor een bepaalde groep patiënten van groot belang kunnen zijn. Voor Tandzorg Steenwijk gaat student Gijs Luijten deze problematiek nader onderzoeken. De vraagstelling pas naadloos op het specialisme dat hij tijdens zijn studie koos. Na zijn bachelor Technische Geneeskunde koos hij voor de master Medical Imaging and Intervention. 'Het bewerken en analyseren van beelden valt perfect in mijn master (Medical imaging & Interventions). Vandaar dat deze opdracht mij erg aanspreekt,' aldus Gijs die binnenkort met de opdracht aan de slag gaat. 

Macintosh HD:Users:ellyreimerink:Desktop:phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpeg