BEWIJS JEZELF ALS TEAMSPELER, EN WIN 2500 EURO!

Macintosh HD:Users:ellyreimerink:Desktop:bewijs-jezelf-als-teamspeler-1.jpg

De Wetenschapswinkel UT is op zoek naar ondernemende UT-studenten die van een uitdaging houden. Zet je expertise en leidinggevende kwaliteiten in voor één van de teams van de Holland Cleantech Battle!

 

Deze vindt plaats in de Stedendriehoek: Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Hier zet een grote groep bedrijven zich in voor duurzaamheid. Ze hebben de handen ineen geslagen in de Cleantech Regio. Zie: http://cleantechregio.nl/ De Universiteit Twente participeert hierin via het Green Energy Initiative (GEI) en via Kennispark UT. Het sterke van de Cleantech regio is dat instellingen uit HBO, MBO en de UT samenwerken rondom innovatieve vraagstukken vanuit het bedrijfsleven. 

 

In lijn hiermee vindt een aansprekend event plaats: de Holland Cleantech Battle 2015. Deze Battle wordt voor het tweede jaar gehouden. 

Zie ook: 

http://www.cleantechcenter.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=13&cntnt01origid=15&cntnt01detailtemplate=sample&cntnt01lang=nl_NL&cntnt01returnid=24

 

Tien multidisciplinaire teams van vijf studenten, met verschillende opleidingsachtergronden, strijden tegen elkaar in een kort maar krachtig project. Daar worden tien echt bestaande vraagstukken vanuit de praktijk aangepakt, afkomstig uit de Stedendriehoek en uit Twente. 

 

--

 

Voorbeeld

Een sigarenfabrikant biedt steeds vaker zijn koopwaar via internet aan, en wil graag dat zijn sigaren duurzaam verpakt worden + dat ze niet beschadigen tijdens transport. Het verpakkingsprocédé, de materiaalkeuze + de logistiek moeten nieuw ontworpen worden hiervoor, en een aantrekkelijke en duurzame uitstraling hebben. 

 

--

 

De tien teams gaan met dergelijke vraagstukken aan de slag.

 

Op 12 januari worden de teams samengesteld en aan de ondernemers gekoppeld tijdens een kick-off bijeenkomst in Apeldoorn. Daarbij zullen alle betrokkenen aanwezig zijn: de bedrijven presenteren hun vraagstellingen; deskundigen zullen spreken en de studententeams adviseren; en de studenten zoeken hun meest aansprekende uitdaging. 

 

Dinsdag 3 februari 2015 presenteren de teams hun resultaten. Drie teams gaan over naar de finale: 4 februari

 

De bedrijven en de onderwijsinstellingen zorgen voor begeleiding en coaching. De teams zullen in de tussenliggende periode zelfwerkzaamheid moeten tonen. Dit is deel van de opdracht. De teams kunnen rekenen op coaching en begeleiding! Vergader- en werkruimtes zijn gegarandeerd, centraal gelegen: in Zutphen, Pakhuis Noorderhaven (http://www.pakhuisnoorderhaven.nl/ ).

 

De prijswinnende teams kunnen een exclusief coachingstraject winnen ter waarde van 2500 euro. 

Andere prijzen, ter waarde van 500 euro zijn: een bedrijfsbezoek bij een gerenommeerde onderneming, en een rondleiding op een (buitenlandse) toplocatie.

 

Belangstelling? 

Neem voor 5 januari 2015 contact op met: 

Ir. Egbert van Hattem, coördinator Wetenschapswinkel UT/Portal to Innovation KP, e.vanhattem@kennispark.nl - 053-489 4407