AMBITION

Hoewel de meeste bedrijven nu veel weten over additive manufacturing (AM), hebben ze nog steeds moeite om in te zien wat AM precies voor hen kan betekenen en wat ze moeten doen om het te implementeren en te integreren in hun bestaande setup.

Veel van de veranderingen binnen een organisatie zijn gebaseerd op de technische en economische voordelen, maar bij AM is het ook belangrijk om het effect op de mentaliteit van de managers, marketeers, ontwerpers en productontwikkelaars mee te nemen. AM is een krachtige verandering die zoveel vragen stelt als er antwoorden zijn, en het is aan de organisatie als geheel om deze te begrijpen, analyseren, implementeren en ervan te profiteren.

Het doel van AMBITION is om de industrie te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen rondom AM en hen te begeleiden bij het veranderingsproces om de technologie effectief te omarmen. Dit omvat ook kennisoverdracht aan hun ingenieurs en ontwerpers, zodat ze de voordelen die AM te bieden heeft volledig kunnen begrijpen.

Bedrijven die geen eerdere ervaring met AM hebben, kunnen ook deelnemen aan AMBITION. Het Fraunhofer Project Center zal workshops voor kennisoverdracht organiseren voor medewerkers van verschillende afdelingen, om een ​goed basisbegrip te bieden van de processen en toepassingen. Deze kennis kan een springplank zijn om zinvolle discussies te genereren over de mogelijke impact op hun specifieke bedrijf.

Als u AM als een nieuwe technologie wilt evalueren en het vanuit een proces- of bedrijfsperspectief wilt begrijpen, neem dan contact op met het Fraunhofer Project Center en wij zullen met u samenwerken om uw bestaande bedrijfssituatie te identificeren en u te helpen uw toekomstvisie te verwezenlijken.