UT Voorronde FameLab

Doe mee aan voorronde van FameLab, win een KNAW masterclass en maak kans op een trip naar de UK!

Bij FameLab presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek in drie minuten op een spetterende manier aan een algemeen publiek. Sinds het ontstaan op het Cheltenham Science Festival in het Verenigd Koninkrijk in 2005, is FameLab uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd voor wetenschapscommunicatie ter wereld, met voorrondes in 30 landen en meer dan 7000 deelnemers.

Voor wie?

Ben jij student, docent of onderzoeker in science, mathematics of engineering en tussen de 21 – 40 jaar, en kun je op een spetterende manier je onderwerp zonder powerpoint en in het Engels aan het grote publiek uitleggen… in slechts 3 minuten? Doe dan mee aan de UT voorronde van FameLab, win een masterclass en maak kans op een trip naar de UK!

Hoe werkt het? 

Maak in drie minuten indruk op de vakjury en het publiek met een zelfgekozen wetenschappelijk onderwerp. Geen slides, alleen wetenschap. Hierbij mag je gebruik maken van attributen die je zelf kunt vasthouden. Je wordt beoordeeld op de 3 C’s: Content, Clarity, Charisma.

Waarom meedoen?

Meedoen aan FameLab levert je een unieke ervaring op in het verbeteren van je presentatie skills. Daarnaast krijgt elke winnaar van de voorrondes een 2-daagse Master Class bij de KNAW door vooraanstaande science communicators. De winnaar van de nationale finale wint daarnaast een trip naar Cheltenham (UK) om deel te nemen aan de FameLab International Final. 

meer informatie?

Ga voor uitgebreide informatie en aanmelden naar onze Engelstalige website.