Onderwijsthema's

Publiceren door studenten

VSNU Student Research Conference

De SRC is een nieuwe jaarlijkse competitie van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) waarin geselecteerde bachelorstudenten (wo en hbo) landelijk met elkaar concurreren voor de Student Research Award. Op deze manier brengt de SRC (inter)nationale studenten, docenten, wetenschappers en alumni bij elkaar om te luisteren naar presentaties en te discussiëren over maatschappelijke en wetenschappelijke thema’s.


Op 14 en 15 oktober 2010 presenteerden 60 studenten hun baanbrekende, vernieuwende of verrassende onderzoek tijdens de Student Research Conference op de Universiteit van Leiden. Op de afsluitende middag reikte voormalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk de eerste Student Research Award aan Fenna Janssen (Industrieel Ontwerpen, Universiteit Twente) voor haar bacheloronderzoek naar een solar cooker die geschikt is voor de Afrikaanse markt.


Lees meer over de Student Research Conference op de VSNU website

VSNU Undergraduate Research Congres

In de afgelopen jaren organiseerde de VSNU meerdere congressen in het kader van het thema

“studiesucces in de bachelor”. In 2009 was Undergraduate Research het onderwerp op een congres in Middelburg.


Het verslag van die bijeenkomst:

Op de bijeenkomst ‘Talent voor de toekomst’ over undergraduate research, georganiseerd op 27 en 28 augustus door de Roosevelt Academy, de Universiteit Maastricht en de Vereniging van Universiteiten (VSNU), trad Derek Bok (voormalig president Harvard University) op als een van de keynote sprekers. Naast Derek Bok spraken Angela Brew, zij is onder andere Honorary Associate Professor van de University of Sydney, Australië, en Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW). Zijn motto luidt ‘You can never begin early enough’‘.


Lees verder op de VSNU website