Onderwijs

ICT opleidingen op de Universiteit Twente

ICT studeren op de universiteit twente 

Informatie Technologie (IT) staat aan de basis van alle computers en wereldwijde netwerken in ons dagelijks leven. En, iedere dag komen er nieuwe ontwikkelingen en toepassingen bij. 'Sensornetwerken' en 'big data' bieden tegenwoordig mogelijkheden voor het opslaan en gebruiken van informatie en machines, systemen en steden worden 'slim'. Dit soort toepassingen hadden we enkele jaren geleden nog niet kunnen voorzien en de ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart door. 

ICT is een enorm vakgebied, met enorm veel richtingen en mogelijkheden. Als jij geïnteresseerd bent in technologie, specialistische ICT kennis én je hebt de drive om je levenslang te blijven ontwikkelen, dan is één van de ICT-studierichtingen op de Universiteit Twente misschien iets voor jou. De Universiteit Twente biedt meerdere ICT opleidingen, zowel op bachelor- als masterniveau. 

BachelorOPLEidingen ICT

MasterOPLEIDINGEN ICT

De Universiteit Twente biedt de volgende 2 jaar durende Master of Science opleidingen, gerelateerd aan ICT (de opleidingen en informatie zijn in het Engels): 

onderzoek

Voor meer informatie over de onderzoeksinstituten, bekijk hier de website.