UTFaculteitenEEMCSNieuwsUT- spin-off met Homey naar winkelstraat
Homey
Homey Plugged-in
Homey

UT- spin-off met Homey naar winkelstraat

Nieuw Nederlands product Homey vanaf zaterdag bij iCentre en MediaMarkt

Twee jaar lang werkten de studenten Creative Technology van de Universiteit Twente en oprichters van het bedrijf Athom, Emile Nijssen en Stefan Witkamp (beiden 24), aan hun product Homey. De aftrap begon met een Kickstartercampagne in 2014. Homey verbindt alle apparaten in huis met elkaar op een eenvoudige manier en zorgt voor een makkelijke bediening door gebruik van telefoon, automatisering en je stem. 

In 2014 leverde de Kickstartercampagne 100.000 euro op in 36 uur en het bedrag werd meer dan verdubbeld. Het Enschedese bedrijf, dat vorig jaar nog een investeringsronde binnenhaalde, heeft nu vijftien mensen in dienst en betreedt  zaterdag aanstaande de Nederlandse markt. 

Waar te koop?

Homey is o.a. te koop bij iCentre, MediaMarkt en Ivizi, alsmede in een aantal specialistische winkels en online shops. “We willen dat veel mensen de mogelijkheid krijgen Homey te leren kennen in zijn/haar favoriete winkelomgeving”, vertelt Witkamp (Commercieel Directeur). “De geselecteerde winkels  hebben een mooi assortiment van apparaten die met Homey kunnen praten – een ideale basis”. Nijssen (Creatief Directeur): “Wij bewijzen dat er niet alleen in Silicon Valley mooie producten worden gemaakt. Homey is uniek – Amerika kent dit product nog niet.”

Het product Homey

Homey bevat acht draadloze technologieën om met apparaten te kunnen praten, je zit niet vast aan een bepaalde technologie of een merk. Het product is simpel gehouden zodat iedereen het kan bedienen – een beetje zoals een iPad. 

Open Software Platform

Het belangrijkste is dat Homey een open software platform heeft. Dat werkt vergelijkbaar met een smartphone en stelt ontwikkelaars in staat nieuwe functies aan Homey toe te voegen. “Op dit moment zijn er veel apps door de beta-community ontwikkeld en kan Homey met apparaten praten waarvan we zelf niet wisten dat ze bestonden.”

De uitrol van het product Homey start zaterdag aanstaande in Nederland. In de toekomst staan tevens andere Europese landen op de lijst. Homey kost 299 euro en is tevens te bestellen via www.athom.com.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)