UTFaculteitenETNieuwsPrijsuitreikingen tijdens Opening Academisch Jaar

Prijsuitreikingen tijdens Opening Academisch Jaar

Traditiegetrouw worden tijdens de opening van het academische jaar aan de UT diverse prijzen uitgereikt. Farid Vahdati ontving de Centrale Onderwijsprijs, de prijs voor de beste docent van de UT. Vijf studenten ontvingen een afstudeerprijs, omdat ze afgelopen collegejaar de beste afstudeerder waren van hun faculteit. Verder werden vandaag de Brinksma Innovation Grant (BIG) en de Twente Graduate School (TGS) Award uitgereikt.  

Centrale Onderwijsprijs

Met de Centrale Onderwijsprijs willen UT-studenten het belang van hoogstaand onderwijs onderstrepen en docenten aanmoedigen om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen. De prijs wordt uitgereikt door de Centrale Onderwijsprijs Commissie. In juni verzorgde Vahdati, samen met medefinalisten Sabine Siesling en Marijn Zwier tijdens de finale van de Centrale Onderwijsprijs een minicollege, waarna het aanwezige publiek en de jury de gelegenheid kregen te stemmen. Vahdati verzorgt onderwijs voor de opleiding Civil Engineering.  

Afstudeerprijs EWI

De afstudeerprijs voor de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) is voor Boudewijn van den Berg. Van den Berg ronde de opleiding Electrical Engineering af en kreeg een 9 voor zijn afstudeerscriptie Stimulus Related Evoked Potentials around the Nociceptive Detection Threshold. De jury gaf aan dat zijn afstudeerverslag tot in de puntjes was verzorgd en dat hij zijn afstudeerwerk op diverse (inter)nationale congressen mag presenteren. Momenteel is hij werkzaam als promovendus bij de vakgroep Biomedical Signals and Systems (BSS).  

AfStudeerprijs bMS


Rutger Brunink wint de afstudeerprijs van de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS). Hij rondde in het afgelopen collegejaar zijn masteropleiding Communication Studies af. Voor zijn afstudeerscriptie getiteld ‘The relationship between technological legitimacy and job crafting: The case of a Dutch care organization’ kreeg hij het cijfer 9. Momenteel is hij werkzaam als docent Academische Vaardigheden binnen de afdeling Communication Science.  

Afstudeerprijs ET

Daan Poppema, die de masteropleiding Water Engineering and Management volgde, sleept de afstudeerprijs van de faculteit Engineering Technology (ET) in de wacht. Hij kreeg een 9 voor zijn afstudeerscriptie ‘Experiment-supported modelling of salt marsh establishment; Applying the Windows of opportunity concept to the Macaroni pioneer salt Marsh design’. De jury roemt dat de scriptie is geschreven in uitmuntend academisch Engels. Momenteel werkt hij, binnen de vakgroep Water Engineering and Management (WEM), aan een promotieonderzoek naar de invloed van strandbebouwing op duinvorming.  

Afstudeerprijs ITC

De faculteit Geo-Information, Science and Earth Observation (ITC) riep Alireza Ajami uit tot de beste afstudeerder. Met zijn afstudeerscriptie ‘Analysing the relationship between image-based features and socioeconomic variations of slums’ sleepte hij 90 van de 100 beschikbare punten in de wacht. Momenteel werkt hij aan twee wetenschappelijke artikelen die zijn gebaseerd op zijn onderzoek.  

Afstudeerprijs TNW

Martijn Blom ontvangt de afstudeerprijs van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW). Hij volgde daar de masteropleiding Chemical Engineering. Voor zijn afstudeerscriptie ‘Electrochemical energy storage in the bicarbonate-formate system: An engineering approach’ kreeg hij voor het onderdeel ‘Scientific & Research’ een 10 en voor het onderdeel ‘Reporting & General’ een 9. Blom werkt momenteel als promovendus bij de vakgroep Sustainable Process Technology. Daar doet hij onderzoek naar de mogelijkheden van energieopslag met behulp van elektrochemie. De jury gaf aan dat Blom zowel tijdens de bachelor- als de masterfase opviel door zijn uitmuntende cijfers en de vele door hem geïnitieerde interessante discussies met de docenten en tal van extracurriculaire activiteiten.

TGS Award

Blom mocht tijdens de opening van het academisch jaar twee keer het podium beklimmen. Naast de afstudeerprijs van zijn faculteit, mocht hij ook de Twente Graduate School Award in ontvangst nemen. Aan deze prijs is een opleidingsbudget van 2500 euro gekoppeld dat kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld summerschools, workshops of conferentiebezoek. Blom wint de prijs met een onderzoeksvoorstel waarin hij op een kosteneffectieve en veilige manier duurzame energie wil opslaan. 

BIG

Tijdens de OAJ werd voor de tweede keer de Brinksma Innovation Grant (BIG) uitgereikt, vernoemd naar voormalig Rector Magnificus Ed Brinksma. Wiskundige Brigit Geveling sleepte de prijs in de wacht en krijgt hierdoor de mogelijkheid om verder te experimenteren met onderwijsvernieuwingen. Geveling wil onderzoeken welke meerwaarde team-based learning in de wiskundeleerlijn kan hebben. Ze wil zorgen dat studenten beter kunnen doorgronden welke stappen ze maken om tot een oplossing te komen, betere samenhang zien tussen de wiskundeleerlijn en de eigen discipline, verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces en in staat zijn zich zelf een nieuwe wiskundetheorie eigen te maken. Geveling ontvangt een beeldje. Haar vakgroep krijgt gedurende een jaar financiële compensatie zodat Geveling tijd kan vrijmaken om haar onderwijsontwerp uit te werken.