Harry Aarts wint TW-onderwijsprijs

Harry Aarts is vrijdag 11 februari winnaar geworden van de decentrale onderwijsprijs voor de afdeling Toegepaste Wiskunde. Hij kan de felbegeerde wisseltrofee een jaar lang op zijn schoorsteenmantel zetten.


Eerder die maand zag Harry Aarts nog de Informatica onderwijsprijs aan zich voorbijgaan. Dit maal slaagde hij er echter wel in zijn naaste concurrentie, bestaande uit Anton Stoorvogel en Antonios Zagaris, voor te blijven.


Ieder jaar reikt het studiegenootschap W.S.G. Abacus namens de wiskundestudenten een onderwijsprijs uit. Ditmaal kon iedere jaargang een genomineerde aanwijzen. De eerstejaars studenten droegen hierbij Aarts voor, de 2e en 3e jaars nomineerden Stoorvogel en de masterstudenten Zagaris. Het was vervolgens aan de kandidaten om in een presentatie van 10 minuten de studentenjury te overtuigen van hun kwaliteiten.


“Discons”, was het onderwerp van de presentatie van Harry Aarts. Met zijn uitleg over deze schijven, maakte nog maar eens duidelijk, hoe hij een schijnbaar complex en onbekend onderwerp aansprekend kan maken voor een breed publiek. Zijn presentatie was duidelijk en visueel aantrekkelijk.


Stoorvogel nam alvast een voorschot op de zomer met zijn verhaal over hoe men zo egaal en bruin mogelijk wordt door het volgen de optimale route tijdens een fietstocht.


Zagaris vertelde over de filosofie achter het lesgeven en het stellen van vragen. Een docent weet alle antwoorden op zijn eigen vragen, maar aan de andere kant worden alle vragen gedefinieerd door het publiek van studenten.