TechMed Events

22 februari 2018 - Workshop Serie (5/6): Design verificatie & validatie

Design: Verificatie & Validatie

Verificatie en validatie zijn 2 essentiële stappen uit het product ontwikkelingsproces. Het kunnen toepassen hiervan is noodzakelijk om jouw medische product CE te keuren. Doormiddel van verificatie en validatie toon je aan dat jouw product en productie proces voldoen aan de gestelde eisen en geschikt zijn voor het  beoogde gebruik. 

Programma

Het eerste deel van deze workshop gaat over design verificatie en validatie. Aan de hand van theorie en voorbeelden uit de praktijk leer je het verschil tussen verificatie en validatie. Tijdens een interactief blok kun je hiermee zelf aan de slag op jouw eigen product, of een product van een mede cursist.

Het tweede deel van de workshop gaat dieper in op proces verificatie en validatie. Je leert om een wel overwogen keuze te maken tussen beide en raakt bekend met begrippen als ‘Installatie Kwalificatie, Operatie Kwalificatie & Performance Kwalificatie’ ook wel bekend als ‘IQ, OQ, PQ’.  Ook hier zal er weer een combinatie zijn tussen theorie, voorbeelden en het zelf toepassen van de kennis.

Voor Wie

Deze training is relevant voor iedereen die betrokken is bij medische product ontwikkeling. Zoals engineers, project managers en kwaliteitsmanagers.

Waar & wanneer

22 februari 2018, 16.00-20.00 uur
Universiteit Twente, gebouw Carré, CR 3022

Registratie

Registreren is mogelijk t/m 16 februari 2018. Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie.