Archief 2018

24 april - Techmed Workshop Series (6/6): Productie medische producten met kleine aantallen

Productie van medische producten betekent voldoen aan vele eisen die binnen de Medical Device Directive en / of de ISO13485 worden gesteld. Innovatieve en m.n. kleine bedrijven, zoals Unitron Group bv, die medische producten produceren, lopen vaak tegen de beperkingen van deze eisen aan.

Tijdens de workshop  leert u een eigen productie proces voor medical devices opstellen. Bij voorkeur aan de hand van uw eigen case.  In groepsverband stelt u het productie proces samen waarbij de nadruk zal liggen op de eisen welke vanuit de ISO13485:2016 en de MDD (of MDR) worden gesteld. U presenteert achteraf uw productieproces en discussieert samen over de do’s en dont’s.

Als u de workshop verlaat heeft u kennis van de eisen die u in uw productie proces moet implementeren. Tevens zijn tips en tricks gegeven voor uw productie proces.

Note: Doordat  u in groepsverband werkt zal per groep 1 case worden behandeld.

13.00-13.15                        Ontvangst
13.15-13.45                        Inleiding
13.45-15.15                        Workshop
15.15-16.00                        Presentatie (afhankelijk van het aantal deelnemers)
16.30-16.45                        Vragen en afsluiting

Voor Wie

Deze training is relevant voor iedereen die betrokken is bij medische product ontwikkeling. Zoals engineers, project managers en kwaliteitsmanagers, met name wat kleinere, innovatieve bedrijven.

Waar & wanneer

24 april 2018, 13.00-16.00 uur
Universiteit Twente, gebouw Carré, CR 3022

Registratie

Registreren kan tot 20 april 2018. Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie.

TechMed Workshop Serie

Deze workshop maakt deel uit van de TechMed Workshop Serie ‘Remove the Barriers to Market Readiness’. De Workshop Series voorziet in workshops waarin de meest belangrijke uitdagingen bij de ontwikkeling en productie van veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke medische technologie aan bod komen. De workshops zijn ontwikkeld voor (toekomstige) ondernemers op gebied met medische technologie. Iedere twee manden wordt gedurende een sessie van 4 uur aan het einde van de dag een ander onderwerp behandeld. Deelnemers kunnen de complete serie volgen, maar het is ook mogelijk om aan individuele workshops deel te nemen.

De TechMed Workshop Serie wordt georganiseerd vanuit de TechMed Proeftuin. De TechMed Proeftuin partners hopen door het delen van hun kennis en expertise in de Workshop Serie medische innovaties 1 TRL level verder te brengen en daarmee dichter bij een succesvolle marktintroductie.  De TechMed Proeftuin ontvangst subsidie uit uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, waardoor de Workshop Series gratis kan worden aangeboden.