Zie Nieuws

Inloggen voor verschillende applicaties gaat veranderen de komende weken

De Universiteit Twente zal de komende weken Multi-Factor Authentication (MFA) gaan gebruiken. Dit betekent dat er een extra verificatiestap wordt toegevoegd om ervoor te zorgen dat jouw data beter beveiligd is.

Waarom multi-factor authenticatie?

Het beveiligingsbeheer van de Universiteit Twente evalueert periodiek de manier waarop gebruikers geauthenticeerd worden voor IT-middelen en implementeert indien nodig verbeteringen. Als gevolg van maatregelen die we moeten nemen tegen de steeds groter wordende cyberdreigingen en privacybescherming is in overleg met de organisatie besloten om Multi-Factor Authentication (MFA) in te voeren.

Wat betekent dat voor jou?

Je moet de Microsoft Authenticator-app op je smartphone installeren en configureren. Deze wordt naast je gebruikersnaam en wachtwoord op je computer gebruikt. De app wordt als extra vertificatiestap toegepast voor Office365, Planon, de Selfservice Portal en MyHR (AFAS). In de loop van 2021 worden ook andere applicaties toegevoegd.

Heb je geen UT smartphone of wil je je privé smartphone niet gebruiken voor de MFA dan is het mogelijk om op kosten van de faculteit/dienst een low-budget smartphone aan te schaffen via de LISA selfservice portal.

Hoe configureer ik de Microsoft Authenticator-app?

Een dag voordat MFA wordt ingeschakeld, moet je de Microsoft Authenticator-app installeren en je aanmelden voor MFA. Je ontvangt een e-mail met instructies. In onderstaand schema zie je wanneer jouw dienst of faculteit overstapt op MFA.

Faculteit / Dienst/ Instituut

LISA

SP / UCT / GA / DSI / FIN / MC / CES / CFM / HR

ITC / ET / BMS

TNW / EEMCS

Vragen

Houd je e-mail in de gaten voor meer informatie om je binnenkort aan te melden voor MFA! Kijk op de LISA website voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Namens het College van Bestuur