UTVrijhof CultuurNieuws archiefVersoepelingen voor sport en cultuur
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Versoepelingen voor sport en cultuur

Naar aanleiding van de persconferentie op vrijdag 14 januari kunnen wij met veel plezier laten weten dat vanaf 17 januari 17.00 er weer culturele activiteiten mogen plaatsvinden in de Vrijhof. Onder deze activiteiten vallen de repetities van culturele verenigingen en de culturele cursussen. Voorstellingen of andere activiteiten met publiek zijn helaas nog niet toegestaan. Bij het deelnemen aan culturele activiteiten dient rekening gehouden te worden met de volgende regels:

-          Er dient een masker gedragen te worden in de gebouwen, bij voorkeur een FFP2 masker. Op aanvraag zijn deze maskers beschikbaar bij de Servicedesk van de Vrijhof.

-          Bij binnenkomst in de repetitie- of cursusruimte dient het coronatoegansbewijs gescand te worden.

-          Ook na scannen van het coronatoegangsbewijs moet het masker gedragen blijven worden. Dit geldt zowel voor beweging door de ruimte als wanneer mensen binnen 1.5 meter van elkaar zitten.

-          Wanneer er meer dan 1.5 meter afstand is tussen personen, mag het masker afgedaan worden.

-          Probeer voor zover mogelijk te allen tijde de 1.5 meter afstand te bewaren.

-          Wanneer het dragen van een masker hinderlijk is voor het beoefenen van een culturele discipline, mag deze afgedaan worden tijdens de repetitie. Ook wanneer niet voldoende afstand bewaard kan worden.

-          De culturele ruimtes kunnen gebruikt worden op 100% van de 1.5m-capaciteit.

Naast deze regels geldt altijd: doe waar jij je goed bij voelt! We hopen je snel te zien.