UTVrijhof CultuurNieuwsCulture & Events - eindejaarsboodschap

Culture & Events - eindejaarsboodschap

Beste cultuurliefhebber, 

We sluiten binnenkort een bewogen jaar af. Veel is er al gezegd en geschreven over de pandemie en inderdaad, die heeft ook voor Culture & Events het jaar in grote mate beïnvloed. Er is ook bij ons op de campus meer geannuleerd dan beleefd. Géén Batavierenfeest, festivals en fysieke Kick-In, bijna géén voorstellingen, cursussen, workshops en expositieopeningen meer en nog maar weinig verenigingsleden die een repetitie bij konden wonen. Qua cultuuraanbod, evenementen en activiteiten overheerst een stil en treurig beeld van 2020. 

Afgelopen jaar is er echter ook flexibiliteit, aanpassingsvermogen en veerkracht getoond en hebben we na iedere set nieuwe maatregelen samen met Cultuurkoepel Apollo de mogelijkheden voor de cultuurverenigingen weer afgewogen. Helaas hebben we veel mensen moeten teleurstellen: Bezoekers van voorstellingen, leden van cultuurverenigingen en organisatoren van evenementen of activiteiten, eenieder met zijn eigen interpretatie van de maatregelen. 

Straks staat 2021 te beginnen. Waarschijnlijk eerst nog in dezelfde teneur als het einde van 2020 maar hopelijk ook snel met licht aan het eind van de tunnel. Er breekt ongetwijfeld weer een tijd aan van nieuwe dingen die wél weer kunnen en gaandeweg het jaar zullen we hopelijk de kraan weer langzaamaan open kunnen draaien. Zo gaan we weer opbouwen en dat is toch een beter vooruitzicht dan annuleren of afbreken, laten we eerlijk zijn. De nieuwe visie Cultuur van de universiteit stuurt ons de komende jaren de goede kant op en gaandeweg doen we voldoende ervaring op met het online streamen van activiteiten. 

Hoe dan ook, er staat straks veel te beleven en te creëren. Ik zie nu al uit naar het lustrumjaar van de UT met nieuwe, spannende initiatieven, activiteiten en evenementen en de samenwerking met diensten en opleidingen van de UT, nieuwe artiesten, kunstenaars en exposanten. Het gloort aan de horizon! 

Ik wens iedereen, namens CFM Culture & Events van de Universiteit Twente, fijne feestdagen en een gezond, cultuurrijk 2021 toe! 

Mark Weirath

Hoofd Culture & Events, Universiteit Twente