UTVrijhof CultuurNieuws archiefUitnodiging nieuw cultureel seizoen

Uitnodiging nieuw cultureel seizoen Exposities, voorstellingen en cultuureducatie

We staan weer aan de vooravond van een nieuw seizoen van Vrijhof Cultuur.
Met mooie exposities, inspirerende voorstellingen en een gloed nieuw aanbod cultuureducatie voor studenten en medewerkers.

We nodigen je uit om dit nieuwe culturele seizoen samen met ons te beginnen! 

Voorstellingen
Meteen in de eerste week van het nieuwe collegejaar beginnen we op donderdag 6 september om 19.30 uur met de locatievoorstelling “Hellend Vlak” van dansgezelschap Vloeistof in de vijver voor de Vrijhof. Het is een voorstelling over het stijgen van de waterspiegel en hoe het water ons aan de lippen staat door global warming. Bij deze dansvoorstelling is Language No Problem! 

Nog geen week later brengt Theatre Hotel Courage muzikaal maskertheater gebaseerd op de verhalen van UT-studenten in het Openluchttheater en gaan we daarna verder met flamenco, cabaret en heel veel meer.  

Speciaal voor de vroege beslissers hebben wij voor alle voorstellingen van dit nieuwe seizoen een couponkorting die je kunt gebruiken bij het online bestellen van een (of meerdere) theaterticket(s) en betaal je per kaartje 1 euro minder. Deze korting geldt tot uiterlijk 6 september met de couponcode: EarlyBird1819 . Goed om te weten: wij gebruiken vanaf nu een nieuw online ticketsysteem! 

Exposities
Op donderdag 6 september om 16.30 uur openen we de expositie “The silence after the mortars” in de kleine expositieruimte. Een fotoreportage over Aleppo van Simone Gerard. En op zaterdag 8 september openen we de expositie “Human Touch”, Graffiti & Street Art om 13.00 uur in de grote expositieruimte van de Vrijhof, een expositie waarbij we verscheidene, op een verschillende manier opererende, graffiti kunstenaars van de straat halen en hun werk binnen laten tonen. Aansluitend is bij Concordia de opening van de expositie Annex, met werk van oud-graffiti kunstenaars AKAY, Delta en Erosie. 

Ook openen we binnenkort de nieuwe locatie van de “Paul Citroen” collectie. Een deel van de universitaire kunstcollectie die tot voor kort in de universiteitsbibliotheek hing maar die nu een vaste plek op de begane grond in de Vrijhof krijgt. 

Cultuureducatie
Vanaf nu staat ook ons cursusaanbod voor het eerste semester online. Dankzij het OPUT en de Student Union kunnen we weer een divers aanbod cursussen aanbieden. Maak kennis met verschillende nieuwe cultuurdisciplines of verdiep je verder in je creatieve passie. We werken samen met de AKI, Kaliber Kunstenschool en de Volksuniversiteit Enschede voor een nog completer aanbod. Je kunt voor een interessante prijs deelnemen aan cursussen. Een greep uit ons aanbod: Ontwerp je eigen houten meubel/object, Creatief lassen, Lachyoga, Cajon spelen, Arabisch koken, Pitch-This en nog veel meer. 

Je vindt dit en nog veel meer op onze website.

Graag tot ziens!