(Theater)zalen

Neem plaats in onze theaters

Vrijhof heeft drie (theater)zalen waar ons rijke aanbod aan voorstellingen gehouden worden. Er is ook een kleine zaal die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Kom jij een keer naar een van de voorstellingen kijken? Dan neem je plaats in unieke ruimtes voorzien van alle gemakken die een theater nodig heeft. 

Inclusiviteit: Hoewel onze theaters niet altijd optimaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, willen we iedereen de kans geven om van onze voorstellingen te genieten. Neem gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

 • Agora

  De Agora is de grote zaal van Vrijhof Cultuur. De capaciteit hangt af van de benodigde podiumgrootte. Richtlijnen hiervoor zijn:

  Popconcert/ staand publiek:  900 personen
  Lezing (presentatie)/ zittend publiek: 300 personen
  Theatervoorstelling / zittend publiek: 225 personen

  Agora heeft een inschuifbare tribune met vijf rijen met ieder 22 stoelen. Bij een volledig ingeschoven tribune ontstaat een ruim oppervlak dat ingericht kan worden met tafels, stands, posterborden en dergelijke. Volledig uitgeschoven loopt de tribune door vanaf het balkon met 150 vaste stoelen.

 • Amphitheater

  Het Amphitheater heeft inclusief balkon 164 vaste stoelen. Er kunnen extra stoelen worden bijgeplaatst tot een maximum van 180 stoelen in totaal, dit gaat wel ten koste van de speelvloer. Het formaat van de speelvloer is 5x5 meter.

  Net als in het klassieke Amphi kan het publiek vanuit drie posities op de speelvloer kijken. Dit geeft het Amphitheater zijn intieme setting, wat bij sommige voorstellingen erg fijn is. Aan de achterkant van de speelvloer hangt een donkerblauw gordijn. 

 • Audiozaal

  De Audiozaal is een vlakke zaal zonder vaste stoelen en ideaal voor on-versterkte muziek. Er ligt een houten parketvloer in, die vanwege de verende ondervloer geschikt is voor dans. De akoestische panelen zorgen voor een warme klank en galmtijd van ongeveer drie seconden. De zaal is uitermate geschikt voor akoestische muziekuitvoeringen waarbij het aantal zitplaatsen voor bezoekers afhangt van de benodigde orkestoppervlakte. De zaal heeft verder een klein balkon met houten bankjes.

  Technische Informatie Amphitheater
 • Openluchttheater (OUT)

  Naast drie unieke theaterzalen in de Vrijhof, beschikt de universiteit ook over een openluchttheater. In 2014 is het openluchttheater volledig gerenoveerd en onder andere voorzien van een permanente overkapping van de speelvloer. Deze overkapping zorgt tevens voor het behoud van goede akoestiek vanwege het doek dat het geluid ‘tegenhoudt’. De speelvloer is negen meter in doorsnee en bestaat uit glad beton.

  De tribune is ook vernieuwd en biedt plaats aan 600 bezoekers, die 180 graden rondom de speelvloer een plek vinden. Verder is het theater voorzien van een kleedkamer en berging, direct achter het theater gelegen.

 • Kleine Zaal

  De Kleine Zaal is met zijn flexibele inrichting geschikt voor een scala aan mogelijkheden. Waar overdag de ruimte gebruikt wordt voor vergadering of als cursusruimte wordt deze in de avonduren met gemak omgetoverd tot repetitieruimte voor dans of theater. De zaal heeft een vaste zitplaats voor twintig personen maar is door middel van poefen uit te breiden tot ruim 30 zitplaatsen. Daarnaast is de Kleine Zaal voorzien van een groot LED scherm, whiteboard en een piano.