Studio's

Maak gebruik van de dans- en muziekstudio's 

Als je in het bezit bent van de UnionCard of CampusCard kun je gebruik maken van onze oefenruimtes, de dans- en muziekstudio's. Je kunt hier ongestoord een instrument bespelen. Bij een aantal studio's worden extra voorwaarden gesteld, het volgen van instructies is een van die voorwaarden. Hieronder lees je wat de specifieke eisen zijn waaraan je moet voldoen voor je de betreffende studio's kunt gebruiken en wat er beschikbaar is.

Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je een vrije studio gebruiken voor de duur van één uur. Bij de portier van Vrijhof kun je je laten informeren over de beschikbaarheid en of de sleutel afhalen.

Belangrijke update!

Jouw ervaring als muzikant(en) binnen de Vrijhof zullen per 1 oktober 2023 verbeteren. Er wordt een nieuw reserveringssysteem geïmplementeerd voor de muziekstudio's, waardoor naadloos boeken mogelijk wordt. Tijdslots voor de popstudio’s kunnen tot zeven dagen van tevoren worden gereserveerd en de drum-, blaas- en pianostudio's tot 24 uur voor de sessie. Als je zelf de studio's wilt gebruiken, kun je hier toegang krijgen tot het reserveringsplatform. Let op! Je moet in het bezit zijn van een drumdiploma of een druminstructie hebben gevolgd voor je deze studio kunt gebruiken. 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende studio's, aanvullende voorwaarden en de reglementen voor het gebruik van de studio's.

Overzicht studio's

 • Popstudio's - VR149 en VR150

  In de popstudio's kunnen bandjes naar hartelust oefenen aan hun repertoire. De studio's beschikken over een drumstel, keyboard, versterkers voor gitaar en bas, microfoons en een klein mengpaneel. Om in de studio's te mogen repeteren dienen alle bandleden te beschikken over een geldige UnionCard en dien je je band aan te melden via onderstaand inschrijfformulier. 

 • Blaasstudio - VR153

  De blaasstudio is een kleine oefenstudio waar je individueel kan oefenenen met je instrument. Er zijn een stoel en tafel beschikbaar, maar verder beschikt de ruimte niet over aanvullende faciliteiten.

  Je dient over een geldige UnionCard te beschikken om van de blaasstudio gebruik te kunnen maken.

  Vanaf 1 october kun je je via het reserveringsysteem aanmelden.

 • Drumstudio - VR154

  Deze extra geïsoleerde studio bevat een drumkit en twee conga's om op te studeren. Om gebruik te kunnen maken van de drumstudio dien je te beschikken over een geldige UnionCard en je aangemeld te hebben via onderstaand formulier. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een drumdiploma of een druminstructie hebben gevolgd voor je deze studio kunt gebruiken. In de drumstudio worden ook de druminstructies/drumlessen gegeven.

  Tot 1 oktober 2023 gaat het aanmelden via een aanmeldformulier. Vanaf 1 oktober kun je je via het reserveringsysteem aanmelden.

 • Radiostudio - VR155

  De radiostudio bevat apparatuur om zelf te kunnen mixen, producen of bijvoorbeeld een podcast op te nemen. Je kan zelfstandig gebruik maken van deze studio's na deelname aan de cursus 'Producing' of als student Creative Technology na het ontvangen van de benodigde instructie. 

 • Pianostudio's - VR156, VR157 en VR158

  Speel je piano en wil je je niveau op peil houden, of wil je gewoon af en toe rustig kunnen repeteren dan kun je gebruik maken van één van onze pianostudio's. In deze studio's staat een goede piano. Je dient in het bezit te zijn van een geldige UnionCard of CampusCard om gebruik te mogen maken van een pianostudio.

  Vanaf 1 oktober 2023 kun je je via het reserveringsysteem aanmelden.

 • Beiaardstudio - VR159

  In deze studio staat een oefenbeiaard, waar je kan oefenen op het bespelen van het carillon, de klokkentoren van de campus. Je kan hier alleen terecht, als je les hebt van onze beiaard docent of hebt gehad. Voor meer informatie over de carillonlessen kan je kijken bij het cursusoverzicht.

 • Balletstudio - VR160

  De balletstudio biedt plek aan zes tot acht dansers om hun dansen (zelfstandig) te kunnen oefenen. In de studio zijn stoelen en een piano aanwezig. Naast dat je over een geldige UnionCard nodig hebt, moet je ook lid zijn van een van de studenten dansverenigingen om zelfstandig van de balletstudio gebruik te kunnen maken.

 • Doka

  Naast verschillende studio's beschikt de Vrijhof ook over een doka waar analoge foto's ontwikkelt kunnen worden. Deze doka is in beheer van Foton Arts en mag alleen door de vereniging en haar leden gebruikt worden.