Openluchttheater Universiteit Twente (OUT)

Naast 3 unieke theaterzalen in de Vrijhof, beschikt de universiteit ook over een openluchttheater.

Het openluchttheater is in 2014 volledig gerenoveerd en onder andere voorzien van een permanente overkapping van de speelvloer. Deze is overigens 9 meter in doorsnee en bestaat uit glad beton. Ook werd de tribune vernieuwd. Deze biedt plaats aan 600 bezoekers, die 180 graden rondom de speelvloer een plek vinden.

Verder werd deze plek voorzien van een kleedkamer en berging, direct achter het theater gelegen.

Geluid

Vanwege het unieke karakter van het OUT is er geen permanente installatie voor licht of geluid aanwezig. Dit theater heeft vanwege de constructie al een behoorlijke ‘natuurlijke versterking’ van stem en instrumenten en leent zich derhalve prima voor bijv. een symfonie- of kamerorkest. Mocht versterking toch nodig blijken, dan is daarvoor een dB Technologies systeem beschikbaar, bestaande uit 2 subwooferkasten en 4 topkasten. Daarnaast een "fornuis" met een A&H 16-kanaals mixwizard, welke maximaal 4 monitorgroepen kan aansturen. Microfoons, statieven en bekabeling zijn – mits vooraf aangegeven – van het huis te gebruiken.

In het microfoonassortiment hebben we o.a. Shure , AKG, Sennheiser en Audio Technica

Licht

Zoals gemeld is er geen vaste installatie aanwezig, dus bij voldoende mooi weer wordt dit voor de gelegenheid geplaatst. In de buitenste ring van het theater is de mogelijkheid om frontlicht op te hangen. Overige verlichting wordt – vanwege de hoogte van de overkapping – op de speelvloer geplaatst, meestal in de vorm van RGB-LED. Aansturing ervan gebeurd d.m.v. een Showtec LED-Commander en heeft derhalve beperkte functionaliteit.

Bijzonderheden

Wij staan bediening van onze apparatuur alleen toe aan ervaren (theater)technici onder begeleiding van onze eigen technici. Als de aangeboden middelen niet toereikend zouden zijn, dan dient dit zo spoedig mogelijk gemeld te worden.

Indien extra materiaal meegenomen wordt, dan is hiervoor een 63A krachtaansluiting naast de speelvloer en een 32A krachtaansluiting op de bovenste ring aanwezig.