UTVrijhof CultuurChinese painting
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam
(c) Adelaide Lam

Chinese painting Adelaide Lam

Chinese schilderkunst is een van de oudste artistieke tradities ter wereld. Deze kunstvorm wordt tot op heden beoefend in China. Ook Adelaide Lam, geboren in Hong Kong (China) en wonend in Enschede, beoefent deze traditionele manier van uiten.

De penseelstreken worden zonder aarzeling, snel, trefzeker en vloeiend van beweging op het rijstpapier gezet. Door deze manier van werken ontstaan er geen vlekken op het papier dat namelijk zeer absorberend is. Een techniek die om concentratie vraagt en zoals zij zelf zegt een meditatieve werking kan hebben. Naast de zogenaamde "4 heren" - dat zijn bamboe, Pruimenbloesem, Orchidee, en Chrysant - schildert zij graag landschappen en dieren, vooral vogels en paarden. 

Haar passie voor de techniek van deze kunstvorm wil ze delen door middel van het organiseren en geven van trainingen. Daarom organiseert Vrijhof Cultuur samen met Adelaide Lam de cursus Chinese Brush Painting  in gebouw de Vrijhof. Deze cursus start op dinsdag 14 mei.

Meet & Greet

Op de eerste dagvan deze expositie, donderdag 2 mei, zal kunstenaar Adelaide Lam tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig zijn in de Spiegel.