Bas van de Ven
David Heijmans
Eva Willems

Zie Agenda

Try-out Tour 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival Bas van de Ven, Eva Willems en David Heijmans

Twee avonden cabaret, door drie van de zes halvefinalisten!

Op woensdag 6 oktober zullen Bas van de VenEva Willems en David Heijmans optreden en op donderdag 7 oktober staan Boban BraspenningAnne Ruitenberg en Julia Straten op het toneel.

In het voorjaar konden vele enthousiaste auditanten zich weer opgeven voor de selecties van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival! Na de audities in juni en een deelnemersweekend in juli werden de programma’s gedurende de zomer steeds meer geperfectioneerd.

In september is het dan eindelijk zover en gaan de Try-Outs van start. In verschillende theaters door heel Nederland gaan de zes halvefinalisten voor een enthousiast publiek alles uitproberen om uiteindelijk tot hun meest succesvolle 25 minuten te komen.

Na de Try-Outs vinden in november de halve finales en de finale plaats in de Stadsschouwburg te Groningen waar een Juryprijs, een Persoonlijkheidsprijs en een Publieksprijs worden uitgereikt.

Bas van de Ven

Graag stellen wij Bas aan jullie voor. Bas is opgegroeid in Nuenen en is 26 jaar oud. Hij studeert Regie Theater op de Academie voor Theater en Dans op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bas heeft eigenlijk een kleine haat-liefdeverhouding met cabaret. Hij droomde er nooit van om zelf cabaretier te worden, ook al waren er genoeg cabaretiers die hij goed vond. 

Toen hij  op de opleiding voor cabaret en kleinkunst belandde, ontdekte hij de schoonheid en de mogelijkheden ervan. Bas vindt het dan ook bijzonder dat degene die de voorstelling speelt ook degene is uit wiens hoofd de voorstelling komt en dat de medespeler van de cabaretier eigenlijk altijd het publiek is. Doordat Bas nu studeert om regisseur te worden speelt hij veel minder, wat hij soms jammer vindt. Hij wil dan ook zijn droom om zelf voorstellingen te maken en te spelen niet laten vervliegen. 

Eva Willems

Eva Willems!  Eva is 28 jaar oud en is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Zij is opgegroeid in Rijswijk en ging als klein meisje al zingend door het leven. 

Eva wil graag bloeien maar komt, tot haar grote frustratie, maar niet tot bloei. Want hoe doe je dat? Bloeien? Als je vaak alleen maar tegen mensen wil zeggen ‘sorry dat ik besta’?  En kun je wel bloeien als je telkens bang bent dat je gesnoeid wordt? Of stel je staat in bloei en niemand wil je plukken, wat doe je dan? 

Met een soulvolle stem, ontroerende verhalen en pakkende typetjes laat Eva zien hoe het leven kan zijn. Deze blonde krullenbol met Haags accent schuwt er niet voor om de kwetsbare kant van het leven te laten zien.

David Heijmans

David komt uit Den Bosch en is 25 jaar oud. In Den Bosch heeft hij gestudeerd aan de Koningstheateracademie en ook werkt hij hier in een boekhandel. In zijn vrije tijd leest hij graag, maar het liefst maakt hij de hele dag door muziek. 

Zijn liefde voor cabaret is ontstaan toen hij als kind op een clipjeswebsite samen met zijn zus fragmenten van Bert Visscher voorbij zag komen. Later leerde hij nog meer kennen, van de Kleinkunst traditie tot stand-up comedians. David voelt zich zeer aangetrokken tot de vrijheid die de vorm van cabaret met zich meebrengt en kan door middel van cabaret zijn verhaal kwijt. Na het stille afgelopen jaar heeft David weer veel zin om te spelen voor een live publiek tijdens het 35ste GSCF!

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Anderen€ 12,50
Try-out Tour 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival Bas van de Ven, Eva Willems en David Heijmans
Bestellen