UTVrijhof CultuurAgendaGlobal Comedy Night

Global Comedy Night Isak Jansson (Zweden), Kristel Zweers (NL) & MC Adam Fields (UK)

De Global Comedy Night is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd of met een muzikale twist, maar altijd grappig. Want dat is waar stand-up om draait: de grap! 

De Comedy Night is een ongedwongen avond, met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste comedians van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-up comedy. 

Isak Jansson behoort in Zweden tot de top van internationale comedians. Hij verspreidt de Zweedse komedie over de hele wereld, zoals in Rusland, India, Zuid-Afrika, Finland, Frankrijk, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Estland, China, etc. Zijn komediestijl combineert observerende komedie met een beetje absurdisme, alles in een fysiek personage van hoog energetisch niveau. 

Momenteel is hij aan het touren met Ola Aurell in hun komedieshow “Quick- en humorshow”, deze gaat over de seriemoordenaar/pathologische leugenaar Thomas Quick. Ook is hij op tour geweest met de voorstellingen “It’s the Flourist’s Fault” (2013) en “Isak Jansson solves all the worlds problems in 60 minutes” (2016). 

Naast stand-up is hij ook de presentator van de populaire Zweedse podcast ‘Rollspelsklubben’.

De comedy-carrière van Kristel Zweers kende een vliegende start nadat ze in 2001 de Tweede prijs won in de Lucky Strike Talent Tour. Sindsdien heeft ze op elk comedy-podium in Nederland gestaan. Als een van de weinige vrouwelijke comedians groeide ze uit tot een reguliere Headliner. 

In 2007 ging ze de theaters in met haar eerste avondvullende programma “Onschuldig”, volgens Volkskrant recensent Alexander Nijeboer “een pareltje” van een debuutprogramma waarvan in 2009 ook de tv-registratie zeer goed werd bekeken. In de jaren daarna volgden ook nog de theatershows “Ruig” en “Puur”. 

In 2013 volgde Kristel de liefde naar Singapore en ook daar zat ze niet stil. 5 dagen na aankomst stond ze al weer in een comedy show en al snel bleek dat ze in het Engels minstens net zo grappig kon zijn. Tijdens haar verblijf in Azië speelde ze o.a. in India, Sri Lanka, China, Maleisië, Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland. In 2016 bracht ze haar eerste Engelstalige solo " Lost" naar de Fringe in Perth.

Eind 2016 kwam ze weer terug naar Nederland en kon rekenen op een warm onthaal binnen de comedy- scene. Momenteel bespeelt ze weer volop de Nederlandse en Vlaamse podia en is ze inmiddels ook in het Engelstalige circuit binnen Europa ontdekt. 

Master of Ceremonies Adam Fields is een Londenaar die in Amsterdam rondloopt. Niet als Easyjet weekendtoerist, maar als permanent bewoner. Hij observeert de Nederlanders en deelt zijn verbazing met het publiek door zijn onnavolgbare Britse gevoel voor humor. Hij houdt mensen een spiegel voor. Want ondanks dat Adam hier al een tijd woont, is hij toch een echte Engelsman gebleven.

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50,-
Anderen€ 12,50,-
Global Comedy Night Isak Jansson (Zweden), Kristel Zweers (NL) & MC Adam Fields (UK)
Bestellen