Loopbaanontwikkeling

Loopbaanperspectief jonge professionals (0,5 EC)

INFORMATIE

Cursuscode

LB-1711

Data 2017

Dinsdag 7 en 21 november, 9.30-17.00

Locatie

In gebouw Drienerburght

Cursuskosten

Deze training wordt bekostigd uit centrale middelen; wel dien je toestemming te hebben van je leidinggevende om deel te kunnen nemen.

Groepsgrootte

Minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers

Trainer

Mieke Verbaarschot, senior trainer en adviseur

Cursusmateriaal

Deelnemers krijgen twee weken voor de eerste dag van de training een inlogcode van de loopbaanscan toegezonden. Het invullen van de loopbaanscan neemt ca. 1,5 à 2 uur in beslag en vormt de voorbereiding op de workshop.
Literatuur en overige opdrachten worden ter plekke uitgereikt.

VOOR WIE?

Jonge professionals die focus willen in hun loopbaan. En vragen hebben als:    

Wil ik ‘door’ in de wetenschap?

Ik kan en wil veel; hoe kies ik?

Ben ik toe aan een vervolgstap en wat dan?

Mijn contract loopt af, welke opties heb ik verder?

RESULTAAT

Je weet waarop je wilt koersen in je loopbaan.

INHOUD

Aan de hand van gevarieerde opdrachten verdiep je inzicht in jezelf en de werkcontext die bij jou past. Je leert je talenten en drijfveren beter kennen en formuleert wat voor jou ‘van waarde’ is. Je staat stil bij wat je verder wilt ontwikkelen en wat jou onderscheidt.

Je maakt je persoonlijke “Golden Circle” en brengt daarmee onder woorden waar “men” jou voor moet hebben, en waar het voor jou om draait. Je maakt zichtbaar (en hoorbaar) waar en in welke rollen jij meerwaarde hebt.

Je leert je talenten, behoeften en waarden beter kennen en welke ballen je in ieder geval in de lucht wilt houden. Je ziet de rode draad in je ontwikkeling en formuleert je persoonlijke ingrediënten voor werkplezier.

Organisatie

De uitkomsten van de loopbaanscan worden in de workshop verder verdiept. Je werkt met gevarieerde opdrachten waaronder metaforen, die minder bewuste bronnen aanspreken. Het accent ligt op praktisch bezig zijn vanuit je persoonlijke kleur. Interactie met leeftijdsgenoten, feedback, tips en korte uitstapjes naar theoretische achtergrond bieden inspiratie en verheldering.

TIJDSBESTEDING

De workshop bestaat uit twee hele dagen (0,5 ECTS).

TOELATINGSEISEN

Geen

Verdere informatie
Marjolein Rietman
Career Development Centre HR

Geselecteerde cursus is niet beschikbaar.