UTDienstenHRCTDCourse finderWorkshop 'Systemisch kijken'

Workshop 'Systemisch kijken'

Workshop Systemisch kijken

Een andere blik op gedoe in teams

Waarom verslijt een team 3 leidinggevenden in 2 jaar tijd? Waarom lukt het maar niet om een team goed samen te laten werken, ook nadat bijna het halve team is gewisseld? Waarom krijgt die nieuwe talentvolle hoogleraar maar geen voet aan de grond? Waarom kosten bepaalde vergaderingen zoveel energie?

Vragen die we in onze werkpraktijk binnen de universiteit regelmatig tegenkomen, maar waarvan we niet altijd het ‘waarom’ snappen. Door systemisch naar deze en andere vormen van gedoe in teams te kijken, krijg je er een nieuw, ander perspectief bij.

Wat kun jij doen vanuit jouw plek binnen de UT om de teams waar je voor werkt én zelf in zit vitaal te maken? In deze workshop, ‘Een andere blik op gedoe in teams’, laten we je graag kennismaken met de basisprincipes voor een gezond team en ontdek je hoe ‘problemen’ misschien juist wel de oplossing zijn.

Deze workshop wordt gegeven door Petra van de Kop en UT collega Janneke de Sousa

Petra van de Kop

Petra van de Kop is werkzaam als adviseur en coach en heeft ruime ervaring in de academische context. Zij is hoofdtrainer Systemisch Adviseren bij het Bert Hellinger Instituut. Haar interesse ligt in het toepasbaar en toegankelijk maken van systemisch werk. Dat doet zij door samen op zoek te gaan naar wat het zo logisch maakt dat de energie weglekt, dat er weerstand is, of iets ondanks vele pogingen maar niet wil lukken. En mensen, teams en organisaties tools in handen geven om praktische interventies te doen die bijdragen aan vitaliteit.

Janneke de Sousa

Janneke de Sousa is werkzaam als Programmamanager Career Development Centre bij de Universiteit Twente. In haar dagelijkse praktijk brengt het systemisch kijken een nieuw perspectief op dezelfde vragen en daarmee een heel repertoire aan andere interventies. Het heeft haar taal gegeven voor wat ze onbewust als wist en heeft haar rol als adviseur verstevigt en verdiept. Het geeft veel voldoening om vanuit het fundament te bouwen aan een vitaal universitair systeem en die kennis ook weer te delen en door te geven.

 • Programme is for

  Medewerkers UT

 • Datum

  27 juni 2024

  3 oktober 2024

 • Tijd

  13.00-16.30 uur

 • Locatie

  Kleine zaal, Vrijhof

 • Maximaal aantal deelnemers

  15 personen

 • Trainers

  Petra van de Kop & Janneke de Sousa

Schrijf in voor:
Workshop 'Systemisch kijken'
June 2024
October 2024
Medewerker bij de Universiteit Twente?

Jouw gegevens

*Deze cursus is volgeboekt, als je je nu registreert, word je op de wachtlijst geplaatst en automatisch ingeschreven als er een plek vrijkomt.