B3 Minors / Keuzeruimte

B3 Minors / Keuzeruimte

Stages en studiemogelijkheden in het buitenlandBinnen de bacheloropleiding Communicatiewetenschap zijn er mogelijkheden om een stage te doen dan wel een deel van je studie in het buitenland door te brengen.


Wanneer kan dat en waaraan moet je voldoen?

Voor stages en buitenlandervaring kun je de minor benutten en daarbij eventueel een deel van de gebonden keuzeruimte van 10 EC. Daarmee valt een stage of buitenlandervaring dus in het 3e bachelorjaar (B3). Verder moet je er wel rekening mee houden dat we verlangen dat je een substantieel deel van de bachelor hebt afgerond (B1+B2) alvorens je op stage of naar het buitenland kunt. Wanneer je twijfelt of je hieraan (tijdig) kunt voldoen is het verstandig om eerst jouw studieplanning door te spreken met de studieadviseur.


Wat zijn vervolgens de inhoudelijke mogelijkheden?

Wanneer een stage en/of buitenlandervaring in jouw studieprogramma ingepast kan worden, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de stage- en afstudeercoƶrdinator van CW/CS (Mark Tempelman). Hij kan bemiddelen in het aanbod van stages dan wel de mogelijkheden om een deel van je studie aan een buitenlandse universiteit door te brengen. Ook kan de stage- en afstudeercoƶrdinator je eventueel doorverwijzen naar andere instanties op- of buiten de Campus van de universiteit Twente. Zie ook http://www.utwente.nl/studyabroad/nl/


Op tijd beginnen met de voorbereidingen!

Vooral wat betreft het studeren in het buitenland moet je rekening houden met een ruime voorbereidingstijd. Met een aantal universiteiten hebben we uitwisselingscontracten, maar dat moeten we per individu opnieuw bekijken. Daarnaast zul je ook na moeten denken over huisvesting, financiering en andere praktische zaken. Dit vergt tijd en daarom raden we aan rekening te houden met een voorbereidingstijd van 6 tot 12 maanden. Al met al nogal wat geregel en georganiseer, maar dat maakt het ook juist wel weer een leuke uitdaging!


Contactpersonen


Bekijk of een stage en/of buitenlandervaring in jouw studieprogramma past. Bij twijfel: neem contact op met de studieadviseur van CW.

Gert Brinkman

Kamer: Cubicus C-111

Telefoon: +31(0)53 489 4050

E-mail: g.w.brinkman@utwente.nl


Informeer naar de inhoudelijke mogelijkheden voor een stage en/of buitenlandervaring bij de stage- en afstudeercoƶrdinator van CW/CS.

Mark Tempelman

Kamer: Cubicus C-239a

Telefoon: +31(0)53 489 4034

E-mail: m.h.tempelman@utwente.nl