Bachelor

Links

UT Gerelateerd

Spellingcheck, SPSS of Word nodig?

Goedkope laptop aanschaffen

Hiervoor kun je (meestal aan het begin van het studiejaar) bij het Notebook Service Center van de ICT-Service (ICTS) terecht: www.utwente.nl/icts/nsc.

Veelgebruikte progamma’s

De ICTS biedt ook verschillende programma’s aan voor studenten een medewerkers. Studenten van GW kunnen bijvoorbeeld Office 2007 (Engelse versie) downloaden, SPSS of andere in het onderwijs gebruikte programma’s. Verder vind je ook een lijst met gratis programma’s, die je op internet kan downloaden. Voorbeeld: The Gimp – Een gratis programma dat qua functies op Photoshop lijkt. De door de ICTS en de faculteit ter beschikking gestelde programma’s kun je downloaden via www.utwente.nl/icts/nsc.

Andere progamma’s/besturingssystemen nodig?

Kijk dan op www.surfspot.nl. Dit is een website die samenwerkt met de meeste Nederlandse universiteiten en hogescholen en programma’s voor studenten zeer voordelig kan aanbieden. Je kan hier met je studentennummer inloggen om bijvoorbeeld de Nederlandse spellingcontrole voor office 2007 te kopen. (De Nederlandse spellingcontrole is ook op alle computers in Cubicus geïnstalleerd. Vooral Duitse studenten wordt aangeraden, deze dan ook voor het inleveren van een opdracht altijd te gebruiken!)

Nederlandse spelling en woordenboeken

De Officeversie, die je bij het NSC kunt downloaden heeft geen spellingchecker. Daarom hier een aantal tips, hoe je spelfouten uit je verslag kan halen en mogelijk een beter cijfer haalt:

  • De studentencomputers in Cubicus hebben allemaal de Nederlandse spellingchecker in Word en andere Officeprogramma’s. Gebruik deze computers, als je de spellingchecker niet thuis hebt geïnstalleerd.
  • Voordelig spellingcheck voor Microsoft Office kopen: Op www.surfspot.nl kun je met je studentennummer inloggen en het spellingprogramma voor Word en andere Officeprogramma’s kopen voor 25 euro. Surfspot is een website die met de UT en andere universiteiten in Nederland samenwerkt om goedkoop programma’s voor studenten aan te kunnen bieden.
  • Woordenboeken: Een goed online woordenboek voor Duits, Nederlands, Engels en Frans is het online-woordenboek van Van Dale. Als je op het Netwerk van de UT zit, heb je direct toegang via http://pro.vandale.nl. Als je dit woordenboek vanaf thuis wilt raadplegen, moet je eerst een VPN verbinding instellen, om op het UT netwerk te komen. Hoe dat werkt staat op de website van het Studenten Net Twente (www.snt.utwente.nl) onder het kopje helpdesk/handleidingen. Je kunt het Van Dale woordenboek ook downloaden op de website van de bibliotheek en op je computer installeren.
  • Daarnaast stelt de bibliotheek ook de Oxford Advanced Learner’s Compass als download beschikbaar. Dat is een E-E woordenboek dat ontzettend handig is omdat er vaak begrippen uitgelegd zijn die je niet zo makkelijk online kan vinden.

Vak Gerelateerd