December 2015 - Stage: Studenten gezocht voor stage in Curitiba Brazilië

| CW-STAGE | CW-BACHELOROPDRACHT | CS-MASTEROPDRACHT |

| Corporate Comm | Marketing Comm | New Media & Comm |

Opdrachtnr.: 15-038  
Geplaatst d.d.: 10-12-2015

Bedrijf Stagemogelijkheden bij verschillende organisatie
Afdeling
Website
http://www.ippuc.org.br/ http://www.ufpr.br/portalufpr/ http://www.utfpr.edu.br/ www.pucpr.br/www.fiepr.org.br/   
Standplaats 
Curitiba, Brazilië

Bedrijfsinformatie  
De Universiteit Twente heeft een samenwerkingsverband met de Braziliaanse gemeente Curitiba. Uit dit samenwerkingsverband zijn verschillende stageplaatsen ontstaan voor studenten van de Universiteit Twente.

Met 1,9 miljoen inwoners, is de Zuid-Braziliaanse stad Curitiba de zevende stad van het land. In vergelijking met andere grote steden in Brazilië, is Curitiba relatief rijk en welvarend. Curitiba is de hoofdstad van de staat Paraná, waar veel Europeanen wonen die ooit emigreerden uit bijvoorbeeld Polen, Duitsland en Nederland. Curitiba huisvest tevens een honorair consul voor het Nederlandse Koninkrijk.

De stad is bekend om zijn innovatieve en pionierende aanpak van stedelijke ontwikkeling en mobiliteit dat sinds de jaren zeventig wordt gevoerd. Bovendien promoot de stad zich sinds de jaren tachtig als een groene stad, waarmee het zijn tijd ver vooruit was als het gaat om duurzame ontwikkeling. Met meer dan 50 m2 openbaar groen per inwoner is het inderdaad ook een groene stad. Curitiba laat zien hoe een Latijns-Amerikaanse stad kan ontwikkelen zonder geweld, transportdysfunctie en alomtegenwoordige schrijnende armoede dat vele andere Latijns-Amerikaanse stedelijke gebieden kennen.

De huidige plannen van Curitiba maken gebruik van het pionierende imago van de stad in het creëren van een nieuwe visie op weg naar een 'smart city', waarbij de focus vooral ligt op mobiliteit. Hiermee legt de stad een link tussen de innovatieve status uit het verleden met een duidelijke visie op de toekomst.

Opdracht
Heb je interesse in een stage in het buitenland? Wij zijn op zoek naar derdejaars bachelor studenten of masterstudenten die graag willen deelnemen aan een uitwisselingsprogramma. In de onderstaande link vind je de verschillende stagemogelijkheden in Curitiba.
https://www.utwente.nl/cw/afstudeerweb/bachelor/stages/bacheloropdrachten_en_stages/15-038-looking-for-an-internship-in-brazil.pdf

Ingangsdatum Vanaf maart 2016
Periode
In overleg   
Extra info

Interesse…? Neem contact op met de stage- en afstudeercoördinator:  
drs. M.H. (Mark) Tempelman
E-mail: m.h.tempelman@utwente.nl
Locatie: Cubicus, kamer C216
Telefoon: +31(0)6 13 50 13 31