UTTechMedCHOIRNieuwsTwee bachelorstudenten succesvol afgestudeerd

Twee bachelorstudenten succesvol afgestudeerd

Twee bachelorstudenten succesvol afgestudeerd

Twee bachelorstudenten Technische Bedrijfskunde zijn afgelopen donderdag afgestudeerd. Robin Buter en Wouter Otten, die beiden hun onderzoek uitvoerden in het UMC Utrecht, laten in hun theses zien hoe een systematische analyse en wiskundige modellen ondersteuning kunnen bieden bij het maken van capaciteit en toewijzingsbeslissingen op verpleegafdelingen.

Wouter Otten optimaliseert in zijn onderzoek de toekomstige samenwerking van de neonatale en kinder IC van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Met behulp van wachtrijtheorie laat Wouter zien dat een intensieve samenwerking van beide afdelingen, waarin een aantal universele kamers worden ingericht voor patiënten van beide afdelingen, veel voordelen oplevert vanuit een efficiency standpunt. Dit concept, ook wel pooling genoemd, resulteert bijvoorbeeld in een lagere weigerkans en betere benutting, met minder bedden.

Robin Buter, die zijn afstudeeronderzoek afrondde met een 10 (!), analyseert de variabiliteit in de bedbezetting van verschillende verpleegafdelingen in het UMC Utrecht, en beschrijft hij hoe deze kan worden verminderd. Met behulp van wachtrijtheorie en simulatie bepaalt hij in zijn onderzoek hoeveel bedden er nodig zijn per specialisme, en analyseert hij welke toewijzing van specialismen aan verpleegafdelingen optimaal is. Robins resultaten laten zien dat een slimmere toewijzing van specialismen aan verpleegafdelingen grote gevolgen kan hebben voor de variatie in bedbezetting gedurende de dagen van de week, en voor de variatie tussen de bedbezetting van verschillende verpleegafdelingen.

Het volledige onderzoek van deze twee jonge talenten kunt u hier vinden:

Robin Buter: http://essay.utwente.nl/72981/  
Wouter Otten: http://essay.utwente.nl/72974/