Evenementen

Evenementen

CHOIR seminar - Simulatie in ziekenhuiszorg -

Improving healthcare operations starts here

Datum:

Vrijdag 1 juni 2018

Tijd:

10.00 - 13.00u. Ontvangst en koffie vanaf 9:30

Locatie:

Universiteit Twente, Ravelijn gebouw, RA1501. Zie plattegrond (gebouw 10).


Adres: Hallenweg 17, 7522NH Enschede

Registratie:

Registratie is gratis, maar wel verplicht. Klik hier om te registreren.

Tussen 12.00-13.00u is er een discussie-/netwerklunch georganiseerd.

Simulatie

Bij simulatie wordt de werkelijkheid nagebootst. Met een model van de werkelijkheid als input, kan het gedrag van het proces in kwestie over tijd worden geanalyseerd. Simulatie biedt de mogelijkheid om verschillende scenario's te testen zonder dat deze daadwerkelijk zijn geïmplementeerd, wat o.a. scheelt in kosten en veel inzicht oplevert. Simulatie kan in de ziekenhuiszorg zoal worden gebruikt voor het vergelijken van planningsregels voor patiënten, het vergelijken van lab configuraties en het vaststellen van de benodigde capaciteit voor verschillende ziekenhuisafdelingen.

Programma: 

In dit seminar zullen sprekers uit zowel de praktijk als onderzoek hun licht schijnen over de mogelijkheden die simulatie biedt voor het verbeteren van ziekenhuiszorg. Het programma volgt zo spoedig mogelijk. 

Over CHOIR seminars

Het CHOIR seminar is een platform waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek van CHOIR en de toepassing in de praktijk centraal staan. Het seminar is open voor zorgprofessionals en wetenschappers met interesse in zorglogistiek.

Het eerstvolgende CHOIR seminar zal plaatsvinden medio 2018.