Zie Studeren op de Campus

Studentenfaciliteiten

SPORT EN CULTUUR

Voor studenten is er een breed aanbod in sport en cultuur op de Campus. Om deel te nemen aan sport en/cultuur heb je een UnionCard abonnement nodig. Je kan daarna zelf verschillende abonnementen aanschaffen naar keuze. 

De UT telt meer dan 40 sportverenigingen, beschikt over een binnen en buitenbad en heeft onder andere een fitness voor individuele sporters. Wil je meer weten over sporten op de UT, kijk dan op de website van Sport.

Op de UT is ook een uitgebreid aanbod Cultuur. Er worden verschillende voorstellingen georganiseerd door onder andere de theaterverenigingen van de UT, je kan cursussen volgen die worden aangeboden en kan onder andere exposities bekijken. Meer weten over het aanbod van Cultuur, kijk dan op de website van Cultuur.

SPECIALE 'DEALS' VOOR STUDENTEN

De Student Union heeft voor jou als student leuke kortingsacties verzameld. Neem een kijkje op su.utwente.nl/uniondeals

Verder vind je het O&O plein een station van campusbike, een mogelijkheid om fietsen te huren.

Evenement organiseren

Als student heb je de mogelijkheid om zelf een evenement of activiteit te organiseren, denk bijvoorbeeld aan een flatfeest. Voor het organiseren van een evenement zijn er een paar stappen die genomen moeten worden. Het evenementenbureau kan je hier in ondersteunen.

Wil je meer info over het organiseren van een evenement, kijk dan op de pagina een activiteit organiseren. 

AFVAL

Op de universiteit dragen we graag ons steentje bij aan bewustwording van het gebruik van grondstoffen en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor het milieu. We gaan dan ook zo zorgvuldig mogelijk om met ons afval. Tal van afvalstromen worden al gescheiden afgevoerd. Heb je ideeen voor verdere afvalscheiding of andere nuttige informatie die ons kan helpen? Deel dit dan met ons.

Gevonden en verloren voorwerpen

Ben je iets kwijt of heb je iets gevonden? Ga dan naar Servicedesk van het betreffende gebouw. Bij het ophalen van een gevonden item is legitimatie verplicht. Zie voor meer informatie het Producten- en dienstenoverzicht.

Parkeergelegenheden

Voor parkeermogelijkheden zie de plattegrond van de UT: www.utwente.nl/plattegrond

Schoonmaak

Op de UT wordt er schoonmaak op basis van resultaat; hoe zien de studieplekken eruit nadat er schoon gemaakt is. Op dat moment moet het aan de vooraf vastgestelde eisen voldoen. Er zijn ruimtecategorieen gedefinieerd waaraan kwaliteitseisen zijn gekoppeld. Zo zijn de eisen voor een studieplek weer anders dan voor een laboratorium of een toilet. Binnen deze randvoorwaarden heeft onze schoonmaakpartner (Asito) zelf de ruimte om te bepalen hoe en hoe vaak er schoon gemaakt wordt. Heb je vragen over de schoonmaak? Neem dan een kijkje in ons Producten- en Dienstenoverzicht of neem contact op met een van de Servicedesks.