Zie Nieuws

Overstap op ecologische, probiotische sanitairreinigers

Schoner sanitair én verminderde milieubelasting door gebruik van ecologische, probiotische sanitairreinigers. Deze schoonmaakmiddelen, op basis van micro-organismen, zouden meer traditionele, chemische schoonmaakmiddelen vervangen. Dát was het doel van een pilot in samenwerking met Asito en firma Hygienic in de eerste helft van 2018.  

Kwaliteit gewaarborgd

Bij overstap op een ander schoonmaakmiddel, is het belangrijk dat kwaliteit gewaarborgd blijft. We hebben daarom vooraf wat aandachtspunten in de schoonmaak van sanitaire ruimten opgesteld: geur(overlast), doffe vloeren en de reiniging van moeilijk bereikbare plekken zoals voegen, kitranden, hoeken etc. Deze aandachtspunten hebben we gedurende de pilot steeds onder de loep genomen.

Minder nare geuren, schonere ruimten

Het schoonmaakmiddel, gebaseerd op micro-organismen, is gedurende 2 maanden gebruikt in een aantal sanitaire units in de Waaier en Zilverling. De pilot blijkt erg geslaagd! Onder andere is gebleken dat nare geuren niet tot nauwelijks meer ervaren worden, en zowel de toiletpotten, wasbakken en kranen, alsook de vloeren en voegen zijn duidelijk schoner. Genoeg reden dus om het ecologische middel te gaan gebruiken voor al het sanitair op de UT.

Vanaf 2019 gebruiken we ecologische middelen voor alle sanitaire ruimten op de UT.