Scandinavië is helemaal hip en happening. Het draait vooral om gezond en puur eten. De maaltijden bevatten natuurlijke producten die nog alle voedingsstoffen bevatten. Vette vis, verse groenten, bessen en granen vormen de basis.
Onder Nordic Kitchen vallen de volgende concepten:

 • GRØD
  Grød, ook wel havermout, hoort alweer een tijdje bij het standaard ontbijt van de Scandinaviërs en sinds kort ook bij een deel van onze hippe en healthy bevolking. Logisch: het is een gezond en voedzaam, maar vooral ook heerlijk ontbijt!
 • SMØRREBRØD
  Smørrebrød is een van de meest bekende lunchgerechten uit Denemarken. Wat voor ons een boterham met kaas is, is voor de Denen smørrebrød. Een specifieke vertaling voor het gerecht is er niet, maar waar het op neerkomt is dat smørrebrød een soort ‘open sandwich’ is, met op z’n minst drie soorten beleg
 • SOPPA
  Met het koude Scandinavische klimaat is het heerlijk om je op te warmen aan een lekkere kom soep. Soep is typisch hyggeeten, eten waar je samen van kunt genieten. Verse, pure en voedzame ingrediënten staan bij deze soepen centraal. Precies waar de Scandinavische keuken ook voor staat.
 • BULLAR
  Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan Ikea en wie aan Ikea denkt, denkt aan Zweedse balletjes, rund, kip en vega.