UTDienstenCFMDuurzaamheidNieuwsUT wordt partner van de Earth Day

UT wordt partner van de Earth Day

22 april 1970 is de dag die het begin van de moderne milieubeweging markeert. Earth Day (de Dag van de Aarde) is een jaarlijks terugkerend evenement die transformatieve veranderingen voor het milieu, de mensen en de aarde stimuleert. Meer dan 75 duizend partners werken samen aan deze beweging om kennis en acties te verspreiden, en om mensen te informeren en stimuleren om mee te doen. Dit jaar is de UT, op de 50ste verjaardag van de Earth Day, een Green Campus-partner van het Earth Day Network geworden.

Wat kun jij doen?

Op Earth Day willen we graag vijf tips met je delen over wat je vandaag nog kunt doen om milieubewuster te leven:  

  1. Word klimaatactivist voor Earth Day en spreek je uit op social media over het milieu: #EarthDay 
  2. Ga een wandeling maken en raap zwerfafval op in je omgeving.  
  3. Vecht tegen de klimaatverandering door over te stappen op een meer plantaardig dieet. Stop bijvoorbeeld een dag per week met het eten van vlees.  
  4. Doe mee aan een zero waste challenge. Noteer voor één dag wat je eet, drinkt en gebruikt. Verzamel alle verpakkingen en afval en denk na over hoe je dat kunt verminderen.  
  5. Bezoek de online Earth Day, waar je 24 uur lang aan wereldwijde digitale acties mee kunt doen. Je vindt er live discussies, optredens en oproepen tot acties die je vandaag kunt uitvoeren.  

Duurzaamheidsbeleid

Het College van Bestuur heeft onlangs een nieuw beleid voor een duurzame bedrijfsvoering goedgekeurd. Er zijn tien verschillende thema's waarop de UT zich zal richten, variërend van energie- en watergebruik tot afvalvermindering en het verminderen van de impact van reizen. Binnenkort wordt een Green Hub opgericht, een nieuw initiatief ter ondersteuning van de implementatie van Shaping 2030.  

Wil je meer weten over duurzaamheid op de UT?

Kijk dan op de duurzaamheidswebsite van de UT waar de informatie over duurzaamheidsinitiatieven voortdurend wordt geactualiseerd. Of stuur een e-mail naar sustainability@utwente.nl met al je vragen of suggesties. Als je regelmatig op de hoogte gehouden wilt worden, dan kan je je aansluiten bij de UT sustainability community.